Astăzi nu stau pe scaun
March 10, 2014
Angajez erou. Full time
March 11, 2014

Nu ești Jose Armando, nu sunt sărmana Maria!

Dragul meu,

Îți mai spun așa nu pentru că mi-ai fi drag acum, pentru că fix în clipa asta nu-mi ești, ci pentru că mi-ai fost odată primul în gânduri, când mă trezeam. Îți mai spun așa pentru că m-ai făcut fericită la un moment dat, chiar dacă acum mă cam calci pe nervi. Stai liniștit și nu strâmba din nas, îți voi explica de ce.

Nu îți port ranchiună, nu te consider un nemernic, nu te înjur noaptea, înainte să închid ochii și nu dau vina pe tine pentru tot ce e rău în viața mea. Nici măcar nu dau aprobator din cap atunci când vreun amic de-al meu te compară cu vreo specie erbivoră. Nu, pentru că nu îmi stă în caracter să denigrez un om la care am ținut cândva. Poate în adolescență aș fi făcut-o, dar acum am toți hormonii aliniați.

Dar crede-mă pe cuvânt când îți spun că uneori îmi vine să îți fac ceva foarte rău! Și nu în sensul ăla care te făcea să zâmbești pe sub mustăți. Nu! Mă refer la filmele horror de foarte bună calitate.

Știu că ideal pentru tine ar fi fost să plâng pentru noi și dragostea noastră în fiecare seară. Știu că te-ai gândit cum mă sufoc în lipsa ta, cum oftez la fiecare pas; cum florile nu mai au miros și mâncarea gust și cum îmi caut alinarea pe fundul tuturor sticlelor de votcă din oraș.

Știu că ești convins că nu voi mai întâlni vreodată pe altul ca tine. Și ai dreptate! Nimeni nu va fi ca tine, pentru că din câte știu eu nu ai frați gemeni și nici clone. Dar nu mai fi convins că trebuie să rămân singură toată viața doar pentru că noi doi nu am funcționat împreună.

Pentru toți cei care au avut, într-un fel sau altul, o legătură cu inima mea, nu am dorit decât fericire. Indiferent de câte răni au fost deschise, de câte cicatrici au rămas apoi, nu am dorit răul nimănui. Și da, singurătatea poate fi cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla. Așa că de ce mi-o dorești?

De ce mă privești cu ochii plini de venin atunci când în preajma mea se află o prezență masculină, chiar dacă e acolo doar pentru a schimba o vorbă? De ce arunci cu săgeți, când ai spus că, orice s-ar întâmpla, vei rămâne un prieten bun? De ce l-ai străfulgera pe cel care mă face să zâmbesc, dacă mi-ai spus că tot ce-ți dorești este să mă vezi fericită?

Dragul meu,

Vei întâlni pe altcineva. Voi întâlni pe altcineva. Poate că unul dintre noi a făcut asta deja. Hai să nu ne mai luptăm în priviri ucigătoare și să ne lăsăm să fim fericiți, indiferent cu cine alegem să fim! Hai să lăsăm telenovelele pentru Acasă TV! Eu nu sunt sărmana Maria, iar tu nu ești niciun Jose…

 Sursa foto: scienceofrelationships.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.