Inspira…ţie
January 18, 2011
Dinner for Schmucks: o cină plină de comedie
January 18, 2011

Nu cred că, dacă stai peste program, ești mai cu moț

Cunosc foarte multă lume care stă la serviciu peste program și, cu orice ocazie care îi apare în cale, se plânge de acest lucru. Totuși, ”plânsetul” lor este în felul ăla în care, de fapt, își ridică în slăvi realizarea lor și se victimizează, dorindu-și, totuși, să fie priviți cu ochi admirativi de cei din jur.

Acum să nu mă înțelegeți greșit; și eu am stat și voi mai sta mult și bine peste program, dar numai pentru că nu am avut timp sau nu am avut cum să fac toate lucrurile pe care ar fi trebuit să le fac în timpul programului. Sau pentru că sunt prea stresată să mă duc acasă. Sau pentru că îmi place, în general. Sau pentru că îmi place mai mult să lucrez seara :D.

Eu nu-i înțeleg pe cei care freacă menta în timpul orelor oficiale de lucru și, pe la sfârșitul programului, intră în panică pentru că nu și-au rezolvat sarcinile și îi prinde noaptea la serviciu. Și nici pe cei care freacă menta în timpul orelor de lucru și rămân și peste program să frece menta. Și apoi adoptă fața de cățel bătut și se victimizează. Și toată lumea trebuie să-i ia în brațe și să-i compătimească.

Și nici pe cei care stau peste program doar pentru a face o impresie bună șefului. Chiar dacă ei, practic, nu au nicio utilitate acolo, la serviciu, stând peste program (și mai consumă și curent și, eventual, apă).

Și, mai presus de orice, nu-i înțeleg pe șefii care sunt impresionați de angajații care stau peste program.

Sursa foto.

Share

6 Comments

 1. […] Nu cred că, dacă stai peste program, ești mai cu moț Tue Jan 18, 2011 0:07 am Cunosc foarte multă lume care stă la serviciu peste program și, cu orice ocazie care îi apare în cale, se plânge de acest lucru. Totuși, ”plânsetul” lor este în felul ăla în care, de fapt, își ridică în slăvi realizarea lor și se victimizează, dorindu-și, totuși, să fie priviți cu ochi admirativi de cei din […] […]

 2. lorelaylilu says:

  Cei care stau peste program,doar ca sa ii vada seful sunt din aia…ati avut voi un articol,anul trecul.

 3. Irina Flore says:

  Pe mine ma scot din sarite rau de tot cei care stau dupa program, doar pentru a “face o parere buna”. Am patit-o si eu, in loc sa fiu apreciata pentru faptul ca imi organizam bine timpul si imi terminam treaba la timp, poate chiar inainte de termen de multe ori, eram dezavantajata de faptul ca nu stateam mai mult peste program…dar mi se parea aiurea sa stau sa pazesc calculatorul…totusi avem o viata de trait…:D

 4. Pe mine ma cam uita Dumnezeu la munca, hahahaha. Bine, cum ziceai si tu Ines, de obicei stau pentru a rezolva lucruri pe care nu am avut timp sa le rezolv in timpul orelor de lucru, sau daca sunt chestiuni urgente care trebuie sa fie gata a doua zi.

 5. eyreene says:

  eu sunt oricum dezavantajata dintr-un motiv clar-nu sunt kiss in the… back- deci daca plec e rau, daca stau la fel. asa ca fac cum ma duce capul si puterea de munca

 6. Lori Ciofu says:

  Mie seful mi-a zis: “Daca stai peste program, stai pe banii tai, nu ai mei, asa ca vezi, poate te incadrezi cu treaba in timpul programului. Daca nu termini azi, termini maine, da sa nu treaca dead-line-ul”. Si, intre noi fie vorba, dead-line-urile sunt realizabile in timpul programului.

  Si de atunci peste program se sta doar in situatii exceptionale, si seful e primul care ramane la job daca e cazu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.