De ce nu sunt bărbații romantici?
January 10, 2011
Azi dansez arăbește
January 11, 2011

Norocul începătorului în bucătărie

A nu se înțelege greșit: începătoare în bucătărie nu mai sunt de ani buni, dar, fără doar și poate, anumite feluri de mâncare neaoșe încă mai constituie pentru mine adevărate mistere gastronomice. Până nu demult, inclusiv banala varză cu gulaș de porc, pe care știu să o gătească toate gospodinele noastre, a fost o adevărată provocare. Dar într-o zi…

Nu știu altele cum sunt, dar eu rulez același meniu în bucătărie săptămâni la rând. Puține sunt dățile când am timp sau chef să mă aventurez să încerc o rețetă nouă și, chiar și atunci când am acest curaj, gătesc doar pe moment acel fel de mâncare și apoi o iau de la capăt.

Varza cu gulaș de porc nu a reprezentat niciodată pentru mine o delicatesă. Mi-aduc aminte că strâmbam din nas de fiecare dată când o auzeam pe mama că a gătit acest fel de mâncare. Poate acesta este și motivul pentru care nu m-a interesat niciodată să încerc să o prepar.

Cu toate acestea, în ciuda „antipatiei” mele vădite pentru mai sus menționata rețetă, acum câteva zile am decis că ar fi timpul să îmi încerc norocul în bucătărie și, astfel, să gătesc varză cu gulaș de porc.

Zis și făcut. Mi-am procurat o varză zdravănă și jumătate de kg de gulaș, pe care, după ce l-am tăiat cubulețe și l-am condimentat, l-am pus puțin la prăjit în ulei încins. Între timp, am tăiat varza și am pus-o la fiert. Odată prăjită, carnea am mutat-o în aceeași oală cu varza, la care am adăugat și puțină ceapă călită într-un suc de roșii. Am lăsat mâncarea la foc mic până a fiert varza, iar la urmă am asezonat-o cu sare și piper după gust.

Fără să exagerez, cred că a fost cea mai bună varză cu gulaș de porc pe care am mâncat-o vreodată, semn că norocul începătorului se adeverește până și în bucătărie…


Sursă foto

Share

4 Comments

  1. […] Norocul începătorului în bucătărie Mon Jan 10, 2011 0:11 am A nu se înțelege greșit: începătoare în bucătărie nu mai sunt de ani buni, dar, fără doar și poate, anumite feluri de mâncare neaoșe încă mai constituie pentru mine adevărate mistere gastronomice. Până nu demult, inclusiv banala varză cu gulaș de porc, pe care știu să o gătească toate gospodinele noastre, a fost o adevărată […] […]

  2. lorelaylilu says:

    Chiar daca nu ma omor dupa varza,mi-aplacut articolul.

  3. Horia Cristina says:

    Nu te omori dupa varza pentru ca inca nu ai gustat din delicatesa pe care am preparat-o eu in ziua aceea:)):)):)). Multam’fain oricum pentru comentariu!:D

  4. Georgiana says:

    Interesant…daca pun in practica, te “avertizez” cu ce a iesit! Mersi pentru reteta 😛