Marius Cristian: Mâncarea și vinul trebuie să fie vedetele mesei
April 24, 2013
De vizionat în doi
April 25, 2013

Nici prea-prea, nici foarte-foarte!

Aurea mediocritas (spunea Horațiu) – aurită calea de mijloc. E un concept de viață sănătos, spun eu. Pentru că extremele nu fac bine nimănui, așa cum îmi spunea bunica când eram mică nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Așa cum există echilibru în Univers, așa trebuie să existe și în viețile noastre, cu atât mai mult când vine vorba de relații. Cu puțin timp în urmă, am asistat la o discuție despre cât timp e acceptabil să petreci cu jumătatea ta. Pe lângă faptul evident, de altfel, că fiecare cuplu decide ce și cât anume înseamnă acceptabil, părerile sunt împărțite.

Așadar, am întâlnit cupluri care păreau că nu se bucură deloc de prezența celuilalt pentru simplul fapt că nu petreceau deloc timp împreună. De fiecare dată când era vorba de o ieșire, se apela la un grup de prieteni sau la un alt cuplu. Chiar și luna de miere urma a fi petrecută în patru (???).

La polul total opus, am întâlnit și cupluri pe care nu le vedeai cu lunile, pentru că își petreceau tot timpul în doi. În plus, unul nu avea ”voie” să meargă nicăieri fără celălalt. Cât se poate de ciudat pentru mine, pentru că mereu a existat în relația mea dreptul de a face fiecare ce vrea/a merge unde și cu cine vrea, în limitele bunului simț, bineînțeles.

Astfel, nu refuz o cafea cu fetele pentru că mi-e frică să îl las singur acasă, nu îl țin legat de mine atunci când vrea să meargă în club cu băieții. Și deși par a fi cazuri extreme, sunt mai des întâlnite decât ne-am închipui.

Logic, nu există reguli sau un manual de utilizare, nimic nu e bătut în cuie. Am și eu momente când prefer să fiu doar cu el o perioadă mai lungă de timp și alte momente în care vreau să mă bucur și de prezența altora. Dar încerc să păstrez acea aurea mediocritas, pentru că, mai devreme sau mai târziu, se vor vedea beneficiile în ce privește relația.

Voi ce spuneți, prea-prea ori foarte-foarte?

sursa foto: english.globalgujaratnews.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.