Ce face un antrenor personal
February 22, 2016
aparate de monitorizare
DA pentru aparate de monitorizare în camera copilului
February 23, 2016

Ne schimbăm numele?

ne schimbam numele

De la an la an văd tot mai puține fete pe care le știu. Motivul? Multe își schimbă numele de familie și nu le mai pot asocia cu cele care au fost cândva. Ruptura este și mai mare când la poza de profil apare o doamnă (acum) cu un coc bine făcut la un salon renumit.

Nu mai spun de rochia superbă de mireasă.

Nu le mai regăsesc pe fetele cu care mă jucam când eram mică. Nici pe cele cu care fugeam de la orele de franceză din liceu.

Mi-e greu să te asociez cu noul nume de familie și cu părul care nu mai este bătut de vântul care adia prin parc. Mă întreb uneori dacă ești tot tu…nebuna care voia un corp de viespe deși avea 50 de kile.

Ești tot tu cea cu care citeam traduceri din latină la bibliotecă?

Mă întreb…ești tot tu cea care ții acum un prichindel de mână și deja ai trecut printr-un divorț?

Unde este fata plină de viață care întârzia la ore pentru că s-a dat prea mult cu sania cu o seară înainte? Cea cu care mă uitam la filme horror?

Unde e femeiușca din tine care suspina la 16 ani după băieți cu zece ani mai mari? Mai ții minte când plângeai din dragoste?

Unde este gospodina nebună care făcea maioneză din albuș? Și serile în care spuneam povești și ne deghizam în vedete pentru că părinții ne erau plecați de acasă? Sau atunci când ne încălțam cu tocurile surorilor mai mari și ne învârteam prin casă.

Eu te mai țin minte cu toate că nu am mai vorbit de ani. Te țin minte așa cum erai și nu mă pot obișnui cu tine cea care porți un nume strain mie, un copil de mână și multe gânduri pe chip.

Share

2 Comments

  1. Smaranda Biliuţi says:

    Acea fata plina de viata este acolo, pe undeva, ascunsa probabil. Doar ca peste ea au venit multe, ca un fond de ten cu prea multa pudra deasupra. Uneori, doar o prietena draga poate da jos acest strat, macar pentru cateva clipe… clipe de bucurie pentru amandoua!

  2. Alexandra Cristea says:

    Câteva dintre gândurile acestea îmi trec și mie prin minte, uneori, mai ales că eu încă am părul în vânt, în timp ce colegele mele de liceu/facultate au un coc bine definit în creștetul capului.

    Frumos text! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.