Tu știi ce înseamnă de fapt alegerile europarlamentare?
May 20, 2014
Un întreg parlament european se mutã de dragul a douã orașe
May 24, 2014

O cãlãtorie de 5000 de kilometri la sfârșit de sãptãmânã

Dacã tot a venit primãvara, iar orașul devine mai luminos și mai colorat, în week-end ne înveselesc și organizatorii evenimentului Namaste India cu muzicã, dans și obiecte din aceastã parte a lumii care ne fascineazã de secole, deși nu mulţi dintre noi au resursele (de timp, bineînţeles) pentru o cãlãtorie în depãrtata, misterioasa, ezoterica și controversata Indie.

Din fericire, existã oameni care s-au gândit sã ne aducã ei o bucatã din aceastã ţarã minunatã. Namaste India are loc între 23 și 25 mai în București la Muzeul Satului. Vã puteţi delecta cu spectacole de dans indian, cu filme, ședinţe de yoga, povești de cãlãtorie. Sunt și ateliere pentru copii.

Mulţi dintre noi au luat primul contact cu India prin filmele de Bollywood sau au citit în adolescenţã scrierile lui Eliade despre ideile filozofice și sacre indiene, atât de diferite faţã de modul european de a aborda viaţa. Cum se îmbinã acestea într-o culturã coerentã, deși diversã și contrastantã? O plimbare la Muzeul Satului în acest sfârșit de sãptãmânã v-ar putea oferi niște rãspunsuri.

Eu am fost la festivalul de anul trecut, am asistat la un spectacol de dans (care este mult mai spiritual, mai expresiv, mai încãrcat de sens decât dansurile indiene de divertisment cu care suntem obișnuiţi de la televizor sau din filmele de Bollywood), am vandalizat standul de mirodenii (mi-a plãcut cã sunt produse chiar din India sau Bangladesh, nu condimentele pe le poţi gãsi oricum în supermarket; e o oarecare problemã cu cititul etichetelor, dar dacã știţi puţinã englezã vã descurcaţi), am vãzut expoziţia de fotografie (pur și simplu minunatã).

Preţul unui bilet de intrare este cel normal pentru vizitarea Muzeului Satului: 10 lei.

Programul festivalului se gãsește aici: Program Namaste India

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.