Azi mănânc pizza Margherita
September 27, 2011
Brand Film Festival- festivalul de scurtmetraje
September 27, 2011

Musaca – rețetă pentru burtici pline

Și lins pe degete (sau farfuria, de la caz la caz). Pentru că e bună tare! Nu ai nevoie de ingrediente greu de găsit, majoritatea mai tot timpul în piețe sau supermarketuri.

În primul rând, carne. De vită, tocată. Apoi legume: cartofi, usturoi, ceapă, vinete, dovlecei, roșii. Verdeață/condimente: sare, piper și eu am pus busuioc (sub formă de pesto) pentru că îmi place gustul, dar poți adăuga și pătrunjel sau orice alt condiment îți place (ingredientul secret l-am învățat în Grecia de la o bucătăreasă – un pic de scorțișoară la sos).

Bun, călești ceapa tocată în puțin unt sau ulei de măsline, adaugi un cățel de usturoi, carnea tocată, sare, piper. Focul nu prea mare. Separat, tai rondele cartofii, dovleceii, roșiile, vinetele. Le sărezi puțin.

Apoi ungi un vas yena cu unt și pui straturi: carne, cartofi (stratul acesta de cartofi l-am dat cu pesto), roșii, vinete, dovlecei, cartofi din nou. La sfârșit, cam după vreo 20-30 min adaugi parmezan sau mozarella peste. Și gata. Miroase super, arată bine și e bună la gust.

Perfectă pentru o seară grecească! Poftă bună cu răsfăț!

sursa foto: flickr.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.