Ești pregătită să joci Jocul minciunii?
March 7, 2018
Cum am petrecut de cancerul ăsta – Partea a IV-a
March 19, 2018

Musaca altfel

Nu cred că știți însă unul dintre hobby-urile mele este gătitul. Sincer la început părinții mei au crezut că urăsc asta (nu prea am gătit cât am stat cu părinții) însă când au venit prima dată la mine acasă și au gustat din preparatele gătite special pentru ei au înțeles că mie chiar îmi place să gătesc.
Nu reușesc mereu să mă bucur de acest lucru… știți și voi…suntem mereu pe fugă, viața are un ritm atât de alert…însă pentru că sunt și mama, încerc să gătesc cât de mult și cât mai sănătos pentru băiețelul meu și pentru noi ca familie.
Astăzi vă împărtășesc una dintre rețetele care sunt ușor de preparat și sănătoase. Nu știu denumirea preparatului dar l-am denumit – MUSACA ALTFEL (e tot în straturi 😊).
Ingredinte:
2 bucăți de piept de pui
5-6 morcovi (depinde mărimea lor)
1 ardei mare roșu (puteți folosi galben sau verde, depinde doar de voi – băiețelului meu îi plac cei roșii și de asta optez pentru ei)
O conservă cu ciuperci feliate
5-6 căței de usturoi
5-6 roșii (dacă vreți puteți folosi roșii cherry)
O legătură mare de pătrunjel
Sare
Piper
Ulei de măsline
Cantitățile și chiar ingredientele sunt orientative, fiecare poate utiliza ceea ce îi place (puteți folosi un alt fel de ardei, sau coriandru în loc de pătrunjel, o cantitate mai mare de usturoi) e o chestie strict de gust.
Pentru început pregătim pieptul de pui ca pentru șnițele: îl feliem, îl batem un pic, îl asezonăm cu sare, piper și punem un strop de ulei de măsline și îl lăsăm deoparte să se întrepătrundă aromele.
Între timp pregătim legumele: morcovii, roșiile și usturoiul le tăiem felii, ardeiul tăiat în fâșii pe lung după care îl tăiem grosier și pătrunjelul tocat.
Luăm pieptul de pui și îl facem pe grill sau, dacă aveți cum pe grătar. Luăm un vas cu capac, eu folosesc unul yena, punem un pic de ulei de măsline și punem în straturi toate ingredientele: un strat cu piept de pui, morcov, ardei, ciuperci, usturoi, roșii și la sfârșit pătrunjelul, după care repetăm. Nu uitați să asezonați cu sare și piper după gust.
La final se pune în cuptor pentru aproximativ 20 – 30 de minute!
Poftă bună!

Sursa photo: arhiva personală

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.