La mulţi ani, Irina!
July 20, 2012
Ceva răcoritor, numai bun pe timp de vară!
July 20, 2012

Mulţumesc pentru amintiri…

Mi-a plăcut la nebunie cartea „P.S. Te iubesc” a Ceceliei Ahern datorită faptului că autoarea are o manieră deosebită de a transforma subiecte simple ȋn adevărate poveşti de viaţă. Din cărţile pe care le-am citit de autoare pot spune că aceasta are o preferinţă spre a opta pentru subiecte sensibile şi pline de o filosofie unică.

Titlul cărţii m-a atras instantaneu şi m-a făcut să ȋmi construiesc diferite scenarii ȋn legătură cu ce ar putea să prezinte ȋn carte. Joyce Conway ȋşi pierde copilul ȋn urma unei căzături de pe scări, iar ȋn timpul operaţiei aceasta are nevoie de o transfuzie de sȃnge. În urma acestui accident, se desparte de soţ şi se mută cu tatăl ei pentru a-şi aduna gȃndurile şi pentru a-şi pune viaţa ȋn ordine. Aceasta are ȋnsă cȃteva momente de deja-vu, ȋn care retrăieşte momente, călătorii, amintiri ale altcuiva. De asemenea, ȋncepe să aibă cunoştinţe vaste despre subiecte care nu o interesează sau să cunoască limbi străine pe care nu le stăpȃnea ȋnainte.

Povestea lui Joyce este prezentată ȋn paralel cu cea a lui Justin Hitchcock, un profesor tȃnăr şi proaspăt divorţat. Acesta ajunge la Dublin pentru a ţine o prelegere despre artă şi cunoaşte o tȃnără doctoriţă ce ȋl convinge să doneze sȃnge.
Relaţia dintre cei doi are loc la ȋnceput mai mult metafizic, aceştia fiind legaţi unul de celălalt prin ceva care le scapă amȃndurora. Totuşi, relaţia lor se materializează şi ȋn viaţa reală prin cȃteva momente pline de umor şi de un pic de nebunie.

O carte cu un subiect puţin controversat care ȋnsă m-a surprins de la pagină la pagină. Povestea lui Justin şi a lui Joyce este plină de mister, nebunie şi umor. Vă invit să o citiţi cu mare plăcere pentru a descoperi cum doi oameni pot ȋmpărţi atȃt de multe amintiri fără a avea ȋnsă un trecut sau un prezent ȋmpreună.

Voi ce cărţi aţi mai citit de Cecelia Ahern?

Sursă foto: cartepentrumine.wordpress.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.