Astăzi îmi sărbătoresc voluntarii
December 5, 2012
Astăzi ȋmi verific ghetuţele
December 6, 2012

Meserii pe care le-aş face cu plăcere sau Moștenire de la bunicul meu


Dacă am vorbit într-un alt articol despre meseriile pe care nu le-aș putea face sub nici o formă, am zis că e fain să fac și o listă cu meseriile pe care mi-ar plăcea la nebunie să le fac. Nu mă înțelegeți greșit, iubesc ceea ce fac, însă, ca o femeie ce sunt, mă gândesc tot timpul la lucruri tentante pe care le-aș putea face. În plus, nu se știe niciodată ce voi face peste ani și ani, nu? Păi ia să vedem ce aș face eu cu plăcere:

Bucătar – ador pur și simplu să stau în bucătărie cu un pahar de vin și o muzică bună și să gătesc. Îmi dă o stare de fericire cum puține lucruri îmi dau, deoarece îmi permite să fiu creativă și să creez ceva delicios și inedit, ceva ce va fi savurat ulterior de cei dragi. Adevărul e că nimic nu e mai frumos ca sentimentul pe care îl ai când cineva îți întinde farfuria goală și zâmbind îți spune ”Mai vreau!”. Cred că aș putea face asta și la nivel înalt, bineînțeles, după ce voi trece prin toate calificările necesare. Moștenire de la bunicul meu pasionat de bucătărie.

Cântăreţ – da, cei care mă cunosc mai bine vor da din cap și vor recunoaște pasiunea mea imensă pentru muzică. Am crescut de mică cu muzica alături și cu o voce superbă care îmi cânta romanțe – bunicul meu. Îmi place să cânt încontinuu, fredonez în orice moment câte ceva și știu versurile cam de la toate melodiile din lume. Sunt prima care se abonează la karaoke și nu mi-ar displăcea deloc o viață de artist. Acum să revenim cu picioarele pe pământ. Am doar ureche muzicală și ating câteva note la karaoke. Nimic extraordinar!

Manager hotel – asta cred că vine din plăcerea mea de a fi gazdă și de a-i face pe ceilalți să se simtă bine. Mă văd în postura de a gestiona un hotel și de a mă asigura de buna lui funcționare în cel mai mic detaliu. Și sincer, nici nu ar conta prea mult unde s-ar afla – pe malul mării, într-o zonă turistică sau în centrul unui oraș aglomerat. Pentru că bunicul meu era o gazdă excelentă!

Prezentator emisiune – desigur, dacă ar fi vorba despre o emisiune de ”travel” în care eu să călătoresc peste tot în lume și să mă bucur de toate frumusețile ce ne înconjoară, ar fi un job perfect. Dacă mi-aș putea lua și jumătatea cu mine, deja ar fi jobul ideal. Dar mă mulțumesc și cu un alt concept de emisiune, fie ea TV sau radio. Pentru că iubesc radio-ul și mi se pare că m-aș integra perfect într-un astfel de mediu. Iar bunicul meu nu avea nici un fel de inhibiții la acest capitol.

Croitor – sau, noah, spuneți-i ”fashion … stylist …” etc. Întotdeauna mi-a plăcut să mă joc cu hainele și să le combin. Nu am fost niciodată bună la desen, de aceea nu am putut niciodată să îmi exprim prin desen ceea ce mintea mea își imagina în materie de ținute. Însă ador să cos, la mână sau la mașină, și aș face asta în fiecare zi, câte puțin. Aah, v-am spus că bunicul meu a fost croitor?

Somelier – de ceva vreme, mai exact de când am intrat în lumea minunată a degustărilor de vin de la Icar Tours, mi-am făcut o pasiune pentru această meserie. Pentru că am fost învățată de mică, de bunicul meu, evident, care a avut o podgorie în Huși, să savurez vinul și să îl tratez cu respectul cuvenit. Să pot degusta din toate aceste bunătăți și să îmi dau seama imediat de soi, an, aromă etc. … da, ar fi un job pe care l-aș face cu plăcere.

Voi ce v-ați vedea făcând cu plăcere?

Sursa foto: jessicachivers.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.