Hai să fim femei cu adevărat!
July 6, 2012
Azi mă uit la filme motivaţionale
July 6, 2012

Melodii care te fac să te bâţâi


Îmi place muzica! Pare o declaraţie destul de simplistă şi neinteresantă, dar voi dezvolta ideea şi veţi înţelege unde bat.

Aşa cum „nu tot ce zboară, se mănâncă”, nici „tot ce cântă, nu e muzică”. Uneori mă trezesc cu o melodie pe care nu mi-o pot scoate din minte, alteori mă surprind fredonând un cântec pe care nu l-am mai auzit de mult. Şi apoi vin acele melodii care te fac să te bâţâi pe scaun, să nu poţi sta locului.

Am crescut cu muzică, ai mei au avut grijă să fie aşa. Rezultatul e un pic amuzant pt că lălăi tot ce aud, şi nu-s chiar o privighetoare. Uneori mă surprind cântând încetişor o melodie, ceea ce n-ar fi o problemă dacă n-aş fi la birou, cu căşti pe cap, iar în jur linişte 🙂

Pentru mine, muzica se cheamă acea succesiune de acorduri, care îţi dă fiori, care nu te lasă indiferent, pe care nu o poţi ignora. Muzica bună te mişcă şi la propriu, şi la figurat. Şi cum ascult muzică o mare parte din zi, aş putea spune că dansez mai mereu. Mă prinde pe scaunul de la birou, pe stradă (mereu am căştile pe urechi), sau în maşină. Mi s-a întâmplat să fiu la semafor, să dansez şi să lălăi, iar şoferul de lângă mine să deschidă geamul şi să mă întrebe ce anume mă binedispune într-atât.

Muzica pe care o ascult e în funcţie de starea de spirit, şi în acelaşi timp, muzica în sine poate determina starea mea de spirit. Acum mi-a venit să scriu despre asta, pentru că am intrat, cumva fără să vreau, pe un playlist cu Eric Clapton. Dacă adăugăm şi faptul că în week-end am fost la concertul celor de la Guns n’ Roses, înţelegeţi de ce m-am gândit la melodiile care te fac să te bâţâi.

Aveţi şi voi cântece care au această putere asupra voastră, nu? Oare rezistati pe melodia de mai jos?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZPAmDULCVrU[/youtube]

Sursa foto: Flickr

Share

2 Comments

  1. Ce fain că ai fost la Guns N’ Roses!! Anyway, frumos articolul, mă regăsesc prin câteva fraze căci şi eu sunt dependentă de muzică! 😀 Şi mi-a plăcut foarte mult faza cu: aşa cum „nu tot ce zboară, se mănâncă”, nici „tot ce cântă, nu e muzică”.

  2. Smaranda Biliuţi says:

    😀 Multumesc si ma bucur ca te regasesti in ceea ce am scris.
    Eu nu inteleg oamenii care NU asculta muzica, cei carora NU le tresar muschii cand aud un cantec, cei pe care un cantec NU ii face sa zambeasca…
    Guns a fost frumos 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.