Monotonie de porţelan
March 14, 2012
P.S. Te iubesc
March 14, 2012

Mașina visurilor

Ei bine, presupun că deși e oarecum superficial, toți și toate ne dorim lucruri. De la pantofi la rochii, la parfrumuri, accesorii, mașini, case, piscine și alte dependințe. Unele dintre acestea sunt mai mult utile și necesare decât chiar dorite, dar depinde de ce anume ne dorim.

De exemplu, avem nevoie de o mașină. Am putea să mergem pe bicicletă sau cu autobuzul, dar nu și atunci când vrem să călătorim undeva mai departe, când avem de cărat cumpărăturile sau de dus copiii la grădi. Nu e stabilit de ce mașină avem nevoie, dar noi vrem mașina. Cea din fanteziile noastre, pe care să o conducem cu geamurile sau capota jos, cu muzica la maxim pe un drum paralel cu coasta oceanului, la apus.

Când eram mică, atunci când mă întreba cineva ce mașină vreau, spuneam roșie. Acum, dau același răspuns. Pentru că nu știu nimic despre cai putere, capacitate cilindrică, viteză de rotație, bujii, pompe de injecție, planetare, cât consumă și cât scoți cu ea, precum și alte altele (știu doar termenii pentru că am avut ceva traduceri în domeniu și un prieten cu o slăbiciune pentru torcătoare).

Dar dacă e să nu mă bazez exclusiv pe aparențe, decizia de a-mi cumpăra într-o bună zi mașina visurilor mele – un Mini Cooper – este  una bună. M-am îndrăgostit de Mini în facultate când am avut un proiect foarte complex referitor la traducerea sloganelor publicitare ce aveau ca target masculinizarea produsului. Și asta pentru că piața consideră că Mini-ul e ”mașină de fete”.

Mini are un design ireproșabil, e mic și numai bun pentru parcări și trafic, e puternic și se laudă a fi îmbunătățit de Bavaria Motors – suficient Pedigree pentru mine.

Mai rămâne să mă apuc de școala de șoferi și să strâng câteva mii de euro…dar poate într-o zi, cine știe?

Care e mașina visurilor voastre?

sursa foto: latest-car.com

Share

2 Comments

  1. Zana says:

    Masina visurilor mele e Volkswagen Eos :x. Eu carnetul il am, dar mai am nevoie tot de vreo cateva zeci de mii de euro sa cumpar masina :))

  2. Teo Grigorie says:

    Nissan Quashquai :D:D Am carnet de 5 ani si condusul e super relaxant :X

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.