cadouri corporate
Când un bărbat se gândește să facă un cadou unui alt bărbat
August 8, 2017
Furtună la Ateneu
August 9, 2017

„Mami, de ce mergi la coafor? Ai un cap frumos!”

frumoasa

Nu știu vouă cât v-a plăcut serialul „Desperate housewives”, dar eu una l-am gustat mult. Atât de mult, încât unele episoade le-am revăzut chiar de mai multe ori.

Înainte să apară „miraculoasa” în viața mea, aveam senzația că așa urma să fie viața cu copil, cam ca în filmele astea ușoare care nu îți ocupă mintea prea mult.

Realitatea e cam departe de filmele SOAP. O singură chestie e însă valabilă. Imaginea femeii care are de suferit. O perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp , după voia fiecăreia.

În fine, miraculoasa a început să vorbească de mică, mică. Mi-am dorit asta foarte mult, temându-mă că nu mă voi prinde să o îngrijesc cum trebuie.  Deh, frici de mămică. Așa că micuța s-a conformat și m-am putut înțelege repede cu ea.  Când s-a prins că aproximativ o dată pe lună lipseam de acasă, să merg la salon, a venit cu mirarea: „Mami, de ce mergi la salon? Ai un cap frumos!”

Da, m-a topit. Dar tot m-am dus. La doi ani, copii nu au încă discernământ, dar se pare că stăpânesc tehnica manipulării. Ideea era să nu plec , nu că nu aș fi avut nevoie de serviciile unui salon de înfrumusețare.

Cred că noi oamenii suntem construiți un pic prea sensibili, dependenți prea mult de părerea celorlalți, de aprecierea lor. Singura părere care ar trebui să conteze este părerea noastră despre noi  înșine.  Iar noi, femeile, ne-am putea contura o imagine mai buna despre noi, poate chiar mergând la coafor.  Bineînțeles, am putea realiza asta și prin alte metode. Poate o rochiță nouă, un compliment primit neașteptat, orice mică victorie în fața unei mari provocări la serviciu.

Într-o lume în care oamenii sunt din ce în ce mai răi, trebuie să încetăm să mai fim răi cu noi înșine. Să ne prețuim mai mult, să ne iubim. Și implicit, ceilalți ne vor vedea așa cum îi lăsăm noi să ne vadă. Asta dacă tot ne pasă ce cred alții despre noi.

Și cum rămâne cu timpul pentru mine? Am înțeles  și mi-am asumat,  că timpul pentru mine e tot timpul pentru ea. Cel puțin, o perioadă. Pentru că și atunci când rămân singură în casă, realizez că televizorul a rămas tot pe un canal de desene animate, că tot eu am terminat de strâns jucăriile de pe jos și că tot mie îmi este dor de miraculoasă.

Cu vizite la salon sau fără, femeie… ești frumoasă. Și e mai important să crezi și tu asta, indiferent dacă ți-o spun și alții, sau nu.

Ești frumoasă când pregătești masa, când te trezești dimineața, sau când ești prinsă cu treburi de serviciu și ai putea părea un leu într-o cușcă. Ești frumoasă, prin definiție.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.