Cum e cu tati în turneu
December 9, 2016
Să vină Crăciunul!
December 11, 2016

Eu sunt Malala

malala

Cartea asta, ,,Eu sunt Malala”, a fost ca o serie de palme sau ca un duș rece pentru mine. Pentru că am aflat o altă versiune despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Pakistan, de data aceasta de la o tânără de 15 ani. Malala este dovada vie că binele chiar poate învinge răul și că atunci când lupți pentru ceea ce îți dorești, poți trece peste toate obstacolele.

Malala este fiica unei femei analfabete și a unui bărbat care crede enorm de mult în educație, cu precădere în cea a fetelor din Islam. Tatăl Malalei înființează o școală și își încurajează fiica să învețe, să gândească, să își exprime părerile. Gândirea deschisă a tatălui său o ajută enorm pe Malala, însă îi pun, totodată, viața în pericol.

Din cauza luptei sale acerbe pentru educație și a nenumăratelor discursuri pe care le-a ținut în diferite locuri, Malala este împușcată în cap de către talibani. Nimeni nu îi mai acorda șanse de supraviețuire, însă Malala trăiește și astăzi datorită oamenilor buni din întreaga lume și a tehologiei avansate.

Fiecare pagină din carte este o relatare despre viața zbuciumată și de neimaginat pentru noi care se derulează ca un film de groază în fiecare zi, în Pakistan. Malala descrie în amănunt condițiile grele de trai, fără curent, apă potabilă sau căldură. Mai mult, Malala explică foarte bine toate obiceiurile din cultura ei, menționând că islamul este și ar trebui să fie pace și iubire, nu ură și război.

M-am regăsit în pasiunea Malalei pentru cărți, în lupta sa continuă pentru dreptate, în încercarea zilnică de a-i ajuta pe ceilalți și am trăit alături de ea fiecare emoție povestită în carte. Este o lectură plină de lecții de viață, venite dintr-o cu totul altă cultură la care nu prea avem acces în mod normal. Întâlnirea cu Malala, prin intermediul cărții sale, mi-a demonstrat încă o dată cât de important este spijinul părinților în dezvoltarea unui copil și cât de minunat este să primești lecții de viață de la o tânără ce luptă pentru drepturile sale.

M-am cutremurat de-a drepul când am aflat mărturisirile Malalei despre cum trăiesc oamenii și, mai ales, femeile în Pakistan. Și, când te gândești că eu mă plângeam că niște camioane fac gălăgie în fiecare zi în apropierea casei mele, iar Malala nu putea să doarmă noaptea din cauza zgomotului provocat de bombe și a fricii…

Dar, gata, vă las și pe voi să o cunoașteți și să o descoperiți pe Malala! Vă va plăcea, cu siguranță! Iar cartea aceasta chiar merită să fie în cât mai multe biblioteci din casele oamenilor din întreaga lume!

Foto: natgeotv.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.