carti 2017
Ce cărți am citit în 2017?
December 17, 2017
tango
Tango, un vis de femeie și incredibila lume a bărbaților
January 3, 2018

Magia vine din sufletele noastre

Valsul fulgilor de zăpadă, luminițele multicolore, mirosul de brad, copiii zglobii, forfota din magazine, toate prevestesc apropierea sărbătorilor de iarnă. Magice și speciale, aceste zile adună rutina noastră zilnică într-un globuleț cu zăpadă. Începem să ne bucurăm de lucruri mici, să ne gândim altfel la oameni, să prețuim clipa și să fim recunoscători.
Devenim mai buni. Bunătatea începe cu noi, nu ține neapărat de posibilitățile materiale, ea stă într- un zâmbet cald, într-o vorbă bună, într-o îmbrățișare emoționantă. Cu cât devenim mai conștienți de noi, de viața noastră, ne dorim relații sincere, profunde. Visăm să fim ascultați, înțeleși, acceptați, fără să fim judecați.
Obosim de prieteniile legate fictiv, obosim de toată greutatea rolurilor sub care ne ascundem. Ne dorim să fim autentici și acceptați așa cum suntem. Nu în zadar se spune că e important să avem câțiva prieteni, cât să-i numeri pe degete, dar să fie adevărați.
Să fim noi fericiți, doar astfel vom avea sărbători fericite. Să nu mai căutăm fericirea în cadouri sau în spatele morilor de vânt. Să o trăim aici și acum, să ne bucurăm de ceea ce avem. Să trăim viața cu toate bucuriile și piedicile pe care le înfruntăm. Să ținem minte că în spatele fiecărui eșec este o lecție și o parte bună, de altfel, așa e și cu succesul. În spatele fiecărui succes este o lecție, dar este și un sacrificiu, o renunțare, o etapă mai puțin plăcută.
Trăirea clipei pare floare la ureche, dar este o adevărată provocare să fim în prezent, în acest moment. Tot timpul țesem scenarii de viitor sau creăm piedici întru îndeplinirea visurilor noastre și în acest timp se scurge nisipul în clepsidra vieții.
Mereu ne dorim mai mult, ceva mai mare, ceva mai special și uităm să mulțumim pentru ceea ce avem, pentru ceea ce simțim acum. Tindem să credem că recunoștința se naște atunci când obținem ceva, când se realizează anumite scopuri, de fapt recunoștința pur și simplu există. Indiferent de ce avem sau ce nu avem, indiferent prin ce trecem sau ce simțim, să fim recunoscători natural e o provocare foarte grea.
E ușor să vorbesc, dar nimeni nu zice că actul mare de curaj este săparea unei gropi în cer.
Acum câțiva ani, când înotam în mlaștinile unei iubiri neîmplinite, când credeam că sunt o ghinionistă înnăscută, când îi învinovățeam pe toți în jurul meu pentru ce mi se întâmlă, mi s-a oferit un colac de salvare.
O femeie aproape străină mi-a vorbit despre pânza vieții, pe care ne-o țesem singuri. Mi-a spus că totul începe cu mine. În mine este o comoară pe care trebuie s-o descopăr. În mine este o putere la care nici nu visez. Toate astea mi se păreau ciudățenii, până în clipa în care am întors arătătorul dinspre lume spre mine. Nu, nu ca să me cert sau să ma critic, ci doar ca să înțeleg că totul e despre mine. Să înțeleg că în momentul în care am întors arătătorul spre mine, nu mi-a stat mai ușor. Deloc.
Ea mi-a spus „iertarea, bucuria, recunoștința există deja în interiorul tău, folosește-le, sunt cele mai puternice instrumente”.
N-a mers o vreme toată povestea asta, pentru că m-am grăbit să culeg roadele din start. N-am putut să iert până nu m-am iertat pe mine. N-am putut să ofer șanse până nu mi-am oferit mai întâi mie. N-am putut să iubesc fără să fiu stăpânită de egoism până n-am încercat să mă iubesc pe mine. N-am încetat să blamez munca mea până nu mi-am cerut drepturile și am încetat să fiu bună-n toate peste puterile mele.
Astăzi, conștientizez că odată descoperite aceste puteri nu e de-ajuns să schimbi totul, este nevoie de muncă zilnică, de dorință de a evolua și de credință că suntem mai buni, mai frumoși, mai puternici, de credință în Dumnezeu.
       Cred că magia sărbătorilor este anume despre iertare, bucurie, recunoștință, prieteni adevărați și abia apoi despre cadouri. Important este să fim buni cu noi înșine, să avem gânduri luminoase și să fim fericiți, astfel, sărbătorile devin fericite. Cum să fii fericit? Caută răspunsul în tine, este acolo, așteaptă să-l găsești. O să-ți dai seama cât de aproape e fericirea de tine.
Sărbători magice!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.