Azi NU muncesc!
February 21, 2014
Despre Mama Copacilor, poveste de premiul Nobel
February 21, 2014

Mă repet: vreau să mă îndrăgostesc

Tic-tac, tic-tac, tic-tac! Anii cu 3 în față se apropie, iar eu, până-n momentul de față, n-am fost îndrăgostită.

[vorbesc pe fondul unei luni cu declarații/justificări/demonstrații de iubire peste tot – online și offline, pe fondul unei cutii cu bomboane de ciocolată belgiană și a unui pahar de rosé.]

Vreau să mă îndrăgostesc cu totul: cu vocea, stomacul, membrele superioare și inferioare. Cu inima. Vreau să nu-mi fie foame sau sete în preajma lui, să mă cufund în inepții declarative și comportamentale la adresa lui. Vreau s-am sentimentul plenitudinii cu el (cică acesta-i marele avantaj al condiției de îndrăgostit).

Vreau să mă simt iubită cu nesaț, trădată și din nou iubită cu nesaț. Vreau să plâng pentru el și să râd cu el. Vreau să inventez scuze pentru o zi liberă de la job, doar pentru a o petrece cu el. Ba chiar vreau să-mi doresc să bucătăresc pentru el. Vreau să mă simt privită noaptea, sărutată de bună dimineața, surprinsă ziua, protejată tot timpul. Vreau să mă scoată din minți trăirea aceasta; s-o refuz, dar să mă învăluie cu forța, să se desprindă de mine, dar să mi-o doresc mereu înapoi. Întind prea mult coarda dacă mi-aș dori să mă închid în casă cu el?

Vreau să mă îndrăgostesc; în afara sau într-o relație, cu sau fără prelungire pe termen lung. Vreau doar să trăiesc, fără să gândesc.

Nu mă înțelegeți greșit. Nu intenționez să mă transform în el sau pentru el, ci doar să învăț să privesc lucrurile și prin altcineva; iar acel altcineva, de preferabil, să fie el.

Vreau să mă îndrăgostesc. Pentru binele sufletului și psihicului meu. Și-al lui, căci aș fi minunată așa, îndrăgostită.

Sursă foto: lelove.blogspot.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.