Scrisoare pentru mine
November 23, 2011
Ce gustoasă ţi-a ieşit ciorba! Eşti bună de măritat!
November 23, 2011

M-am săturat să fiu zăpăcită

Cam de două ori pe zi îmi dau seama că viața mea ar fi mult mai ușoară dacă nu aș fi atât de zăpăcită. Desigur, nu aș mai fi atât de drăgălașă și de amuzantă pentru cei din jur, dar aș prefera să demonstrez că sunt astfel în alte moduri.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, m-aș urca în mașină și aș conduce exact până la locul în care trebuie să ajung, alegând cel mai scurt drum. Nu m-aș apuca să cânt în mașină, să mă gândesc la tot felul de lucruri pe care le am de făcut și, mai apoi, m-aș trezi că am ajuns în cu totul alt loc decât cel în care ar fi trebuit să ajung.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, nu ar mai fi nevoie să mă întorc de trei ori în același loc pentru că am uitat diverse lucruri acolo.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, probabil că aș ține minte fețele oamenilor și numele lor, fără să mă fac de râs de fiecare dată când mă uit la ei, de parcă i-aș vedea pentru prima oară, încercând să port conversații neutre cu ei, pentru a-i da timp creierului să-i localizeze.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, nu aș mai cădea pe scări, nu m-aș mai împiedica, nu m-aș mai ciocni de diverse obiecte periculoase și aș avea mult mai puține vânătăi.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, nu aș mai scăpa capace, linguri și furculițe pe jos dimineața, atunci când mă chinui să merg în liniște prin casă, fără a-i trezi pe ceilalți.

Dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită, aș reuși să-mi dau seama la timp că omul al cărui număr l-am format nu este omul pe care vreau să îl sun și aș evita, astfel, o conversație stânjenitoare pe un subiect pe care sărmanul om nu-l știe.

Și multe alte lucruri bune mi s-ar întâmpla, dacă nu aș mai fi atât de zăpăcită…

Sursa foto: Flickr.com

Share

13 Comments

 1. clamaria says:

  Zapaceala e totul, lifestyle-ul tau, modus vivendi aparte, asa ca, fii zapacita! E normal!

 2. Eliza says:

  Vai, dar e atât de bine să fii zăpăcită! Doar nu vrei o viaţă liniară, din postura unei persoane care se conformează mereu.

 3. Ines Prodan says:

  @Eliza: ah, nu, sigur că nu vreau. Dar tu știi câtă benzină consumă un om zăpăcit? :))

 4. Asta e ca si cand ai zice ca nu vrei doi ochi, ca ai vedea foarte bine si cu unul singur. Zapaceala este la fel de mult o parte din tine ca si coloarea ochilor sau cartile preferate. De ce sa regreti asa o parte amuzanta a ta? Love yourself as you are! That’s an order! 🙂

 5. Catalina says:

  mă regăsesc în articolul tău 🙂 dar dacă nu am mai fi zăpăcite, nu am mai fi noi. și e bine să fim noi! :*:*

 6. Ines Prodan says:

  :)) Acuma să nu credeți că mă închid în baie și plâng cu lama în mână, din cauză că sunt zăpăcită. Numai că îmi mai fac și eu, din când în când, niște calcule și îmi dau seama că aș ieși mai bine dacă n-aș fi :).

 7. Teo Grigorie says:

  Ines, nici sa fii prea calculata si sa verifici un lucru de zece ori nu e bine. 😀

 8. comenzi says:

  ..foarte frumos scris; fiecare detinem o mica doza de….

 9. Georgiana Vieru says:

  Prima reactie cand am vazut titlul a fost “EU NU!”:) Eu nu m-am saturat…azi m-am intors din drum sa-mi iau rucsacul, desi il aveam in spate:)) Cum sa renunt la fazele astea? De ce as mai rade apoi jumatate de zi?

 10. Diana Păiuș says:

  Ca sa nu mai zic ca pe langa tine, Georgiana draga, mai rad si altii. Deci…zapaceala este sursa de optimism si buna dispozitie. Asa ca ne place !

 11. Corina says:

  Cand citesc randurile tale imi dau seama ca uneori sunt prea dura cu oameni zapaciti din jurul meu. E o latura frumoasa a lor dar care ma scoate din sarite de multe ori. Ori sunt eu prea calculata.

 12. […] sigură că vă amintiţi cu toţii articolul drăgălaş al lui Ines despre zăpăceala care îi tot dă bătai de cap. La momentul respectiv […]

 13. I was able to find good advice from your articles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.