Nu pot să dorm până târziu
October 19, 2011
Colăcei cu nucă și miere: învârteli de pură plăcere
October 20, 2011

M-am acrit

În general, sunt (deşi, mai corect ar fi fost să folosesc timpul trecut) o persoană tolerantă şi îmi place să cred că mai există pe lumea asta oameni cu bun simţ, cu care să poţi relaţiona paşnic şi respectuos.

Totuşi, cu toată vehemenţa mea de a gândi pozitiv şi de-a încerca să văd şi părţile bune în cei de lângă mine, nu pot, uneori, să nu mă înfurii când sunt ţinta răutăţilor gratuite ale unor indivizi de joasă speţă (îi numesc eu acum în termeni  mult prea îngăduitori).  Mi se întâmplă des. Şi mă întreb: o fi de vină faţa mea? E ceva la mine care transmite că e-n regulă să ai obrazul gros, să întreci puţin măsura?

Cu cât mă izbesc de astfel de oameni mai des, cu atât parcă devin şi eu mai arţăgoasă, mai obraznică, mai afurisită. Afurisită. Cred că mi se potriveşte. Am învăţat să răspund, să fac mişto, să le dau peste nas, uneori mai subtil, alteori mai grosolan, în funcţie de cum sunt tratată. Mă provoacă, iar eu nu pot fi diplomată de fiecare dată. În ultima vreme deloc.

Şi simt nevoia de oameni altruişti şi binevoitori, dar îi întâlnesc din ce în ce mai rar. V-aţi simţit şi voi copleşiţi de micile răutăţi ale celor din jur?

Sursa foto: flickr.com

Share

8 Comments

 1. Daaa.. si eu m-am saturat de persoanele rautacioase din jurul meu si daca mi se vorbeste rautacios raspund si eu cu aceeasi moneda. Nu stiu de ce unii oameni trebuie sa fie asa de rai 🙁

 2. Andreea Marc says:

  Unii oameni chiar merită să primească astfel de replici. Acum, evident, trebuie să facem diferenţa între replicile inteligente şi cele de prost gust.

 3. Teo Grigorie says:

  Sunt oameni care parca simt nevoia sa te vada rau. Prefera sa priveasca de undeva de sus si sa critice. Eu ma intreb oare cum e sa dai vina pe celalalt mereu, gandindu-te ca tu nu ai nici o problema, ceilalti trebuie sa se schimbe. Are dreptate poza, mean people suck.

 4. Carmen Gherca says:

  Oamenii sunt din ce in ce mai rai, mai putin toleranti si mai egoisti. Nu stiu din ce cauza dar observ acest lucru in fiecare zi in care parca incepi sa te simti intr-o adevarata jungla.

 5. Ines Prodan says:

  Da, și eu observ acest lucru în mod frecvent, numai că eu am învățat să nu mai fiu atât de sensibilă și uneori chiar îmi iese.

 6. Anca M says:

  Eu ma straduiesc sa nu pun la suflet insa nu reusesc pe cat as vrea. Nu stiu de ce, dar oricat e de minunata tara noastra, lumea parca se inraieste pe zi ce trece.

 7. Andra says:

  Eu cred ca a raspunde cu rautati oamenilor iti face in primul rand tie rau, fara sa-ti dai seama. Ca sa fii inconjurata de oameni binevoitori trebuie sa fii tu insati binevoitoare, chiar daca uneori e tare greu 🙂

 8. Eu prefer să ignor comentariile răutăcioase ale unora şi să-mi văd de treabă, asta în primă fază. Dar dacă văd că omu’ insistă şi nu mă lasă să trăiesc, tre să-l “răsplătesc” cu o replică ascuţită, pentru perseverenţa sa!:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.