pantofii
În mintea și-n pantofii lor…
December 6, 2016
vot
Duminică votez!
December 8, 2016

Lumea văzută prin ochelari

ochelari

Sunt trei ani de când nu mai port ochelari. Am purtat o viață sau, mai bine zis, ar fi trebuit să port. Dar, când eram mică sau preadolescentă nu mi se părea că purtatul ochelarilor ar fi ceva bun pentru imaginea mea, sau, mai bine zis, pentru dorința mea, ca a oricărui copil, de a fi popular și acceptat de ceilalți. De abia când am ajuns la liceu și am înțeles că este ok să am propriile păreri, să le susțin și să am încredere în deciziile mele am început să port și ochelari și să fiu ok cu mine însămi.

Sezonul rece aduce întotdeauna un disconfort major pentru purtătorii de ochelari: aburirea lor. Și asta mi-a adus aminte de perioada în care purtam și eu ochelari și mă chinuiam să îi șterg atunci când intram de la rece la cald. Bine, din punctul meu, sunt mai multe inconveniente, indiferent de sezon, atunci când porți ochelari și ai dioptrii foarte mari, așa cum am avut eu. Pentru cei cu dioptrii mai mici am observat că este chiar distractiv și plăcut să îi poarte. Mi-au spus mai mulți purtători de ochelari cu dioptrii mici că nu ar vrea să renunțe la ei, pentru că au devenit o extensie a lor și fac parte practic din ceea ce sunt. Și asta cam așa e! Odată ce te obișnuiești cu ei, îți face plăcere să îi porți și nu depinzi de ei 100% din timp, ochelarii pot fi acel accesoriu care să îți dea atitudinea dorită.

Evident, pentru cei care nu doresc să poarte ochelari și nici nu îndrăznesc, mental sau financiar, să se opereze, există varianta lentilelor de contact. Și față de ce era pe piață acum câțiva ani, în prezent lucrurile s-au schimbat enorm, iar viitorul sună tare bine în ceea ce privește soluțiile pentru o vedere clară.

Am purtat și eu o perioadă lentile de contact. Nu le purtam chiar în fiecare zi, pentru că uneori era un pic dificil să mi le pun, mai ales când eram pe fugă dimineața. Acum există o soluție și la această problemă: lentile cu înlocuire lunară. Practic, nu mai trebuie să le pui în fiecare dimineață și să le dai jos în fiecare seară, ci le poți schimba după o lună de purtare.

Cu siguranță ai de unde alege acum în ceea ce privește soluțiile pentru ochi! În plus, fiecare alege ce e mai potrivit pentru el, pentru nevoile lui, pentru stilul său de viață. Însă, nu mă pot abține să nu fac și o mică recomandare aici, venită, bineînțeles, din experiență personală: mergeți din timp la oftalmolog și îngrijiți-vă în fiecare zi ochii! Nu lăsați pe mâine ceva atât de important ca puterea de a vedea clar lumea înconjurătoare și oamenii dragi!

Foto: spectacleshopoutlet.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.