Azi mănânc pepene roșu
July 20, 2011
Ai mai multe avantaje dacă eşti frumoasă?
July 20, 2011

Lucrurile ACELEA rele chiar se pot întâmpla

Sunt convinsă că majoritatea cititorilor noștri au trecut printr-o întâmplare de genul aceleia în care nu mai ai chef să citești/înveți și ultimul capitol din carte, gândindu-te că nu are cum să-ți cadă tocmai ăla la examen și tocmai ție și, în final, constantând că ARE cum să-ți cadă tocmai ăla la examen și tocmai ție.

O întâmplare de genul aceleia în care îți spui că, din puzderia de mașini parcate pe interzis, nu are cum să o ridice tocmai pe a ta și, mai apoi, constați că ARE cum să o ridice tocmai pe a ta.

O situație din aia în care nu folosești prezervativ pentru că nu se poate să ți se întâmple tocmai ție și, peste o lună, constați că se poate și îți dai pumni, gândindu-te că ai fi putut face un lucru atât de simplu și nu l-ai făcut.

O dezamăgire imensă atunci pe care o încerci după ce ai construit ceva în plan profesional bazat pe relații personale și nu ai crezut de cuviință să stabilești anumite reguli de la început (că doar erați între prieteni) și apoi ai constatat că până și preteniile trebuie legate cu contracte.

O situație ironică, din acelea în care compătimești pe cineva pentru că și-a pierdut o mână, un picior, un părinte, gândindu-te cu egoism că ce bine că nu ți s-a întâmplat ție și apoi ți se întâmplă și ție.

O joacă din aia prostească de copii naivi în care râzi de colega de scară pentru că are rochița descusută și, mai apoi, cazi și ți se rup pantalonii în fund.

Lucruri din astea care, în nici un caz, nu ți se pot întmpla ție. Și apoi se întâmplă. Mă gândesc cu groază că ultimul lucru de acest tip pe care l-am gândit a fost ”nu are cum să mi se întâmple ceva care să mă facă să schimb data concediului…”.

Sursa foto: beedoodles.files.wordpress.com

Share

4 Comments

 1. Teo Grigorie says:

  Din ce am invatat eu, se numeste efectul celei de-a treia persoana. 🙂

 2. maura anghel says:

  Si data concediului a fost schimbata?

 3. Ines Prodan says:

  @Teo: chiar dacă nu există o a treia persoană? 🙂

  @maura: încă nu, dar până pe 22 august mai este…

 4. Teo Grigorie says:

  Nu conteaza. Asa se numeste fenomenul in care noi credem ca nu ni se poate intampla ceea ce li se intampla altora. 😀 Domnu profesor, sa-mi dati un 10 :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.