De ceeee?
September 14, 2011
Viciile lui sau Poftă bună la ficat! (Partea 1)
September 15, 2011

Love the one you’re with: o poveste despre iubire și nesiguranță

I-am scris titlul în engleză pentru că am citit-o în engleză și habar n-am cum/dacă a fost tradusă în română.

Este una dintre cărțile pe care le citești cu sufletul la gură dar, în același timp, te încearcă un sentiment de tristețe când vezi că ajungi aproape de final și, de multe ori, îți vine să o închizi, parcă nu ești pregătit să afli ceea ce se va întâmpla în continuare. Este cartea pe care am citit-o oriunde: în patul de hotel din Viena, în tramvaiul din Viena, în restaurantul din aeroport, în avion, la KFC-ul din Gara de Nord, în rapidul București-Iași (cu manele pe fundal, dar ăsta va fi subiectul unui alt articol) și apoi în patul de acasă. A! Am uitat să menționez: este o carte pentru femei; băieților le recomand articolul ăsta :).

Este o carte despre o femeie care, după 100 de zile de căsnicie, își reîntâlnește vechea iubire și în acel moment întreaga sa viață este dată peste cap de tot felul de frământări interioare, întrebări și scenarii. N-o să vă spun cum se termină, deși titlul este destul de previzibil (de altfel, este singurul lucru care nu mi-a plăcut la această carte), însă o să vă spun că, deși tratează un subiect ce poate fi considerat puțin telenovelistic, stilul în care autoarea (Emily Giffin) povestește este unul captivant, care te ține în priză pe tot parcursul cărții.

În plus, există câteva momente care te pun bine pe gânduri și te fac să te întrebi cum ai fi reacționat tu în acele momente iar răspunsul pe care ți-l dai singură s-ar putea să nu-ți placă.

”And it felt complicated in the way that all breakups feel complicated when you’re embroiled in them. While in cruel actuality, most are really quite simple. And it goes something like this: one person falls out of love – or simply realizes that he was never really in love in the first place, whishing he could take back those words, that promise from the heart.”

Sursa foto: coverspy.tumblr.com

Share

7 Comments

 1. Teo Grigorie says:

  Si le imprumuti si la colegele tale de trust cartea, nu? 😀 Pentru ca pare relaxanta 🙂

 2. Ines Prodan says:

  Bineînțeles că împrumut. Îmi pun reminder și o iau vineri cu mine pentru colegele mele de trust :P.

 3. Anca says:

  Pare foarte draguta cartea. Intr-adevar, o tema de gandire!

 4. Raluca says:

  Nu am rezistat și deja am început să o citesc :). Te prinde de la primele rânduri. Însă citind îmi dă târcoale o întrebare: „EL (oricare ar fi el) trăiește aceeași dramă, aceleași frământări și întrebări într-o astfel de situație?”. Cred că ar fi interesantă povestea din perspectiva LUI.

 5. Ines Prodan says:

  Care dintre cei doi de EL? 🙂 Oricum, oricare ar fi, cred că trăiește și el o astfel de dramă însă, dacă este vorba despre EL-Leo, cred că drama lui se manifestă altfel. Nu prea pare genul care să-și pună o mie de întrebări. În plus, mai pe la finalul cărții, există niște dovezi că și el a suferit aceeași dramă, însă eu tot nu-i pot înțelege atitudinea.

 6. Teo Grigorie says:

  Hei! Stop it! Nu-mi stricati surprizele!

 7. Ines Prodan says:

  Vai, am uitat de tine, Teo. Gata, nu mai vorbim! 😀