Pufoșenie cu mentă și șarlotort
June 26, 2012
Azi mănânc Haribo
June 27, 2012

Loredana Manea: ”Sunt femeia jongleur care încearcă să facă bine 50 de lucruri într-o zi”


O cunosc pe Loredana de ani buni, însă pot spune că doar în ultimii ne-am apropiat mai mult. Toată lumea o știa ca Loredana Manea de la Crescento, loc în care a ocupat peste 10 ani funcția de Director de Marketing. În 2011 mi-a spus că vrea să își facă propria firmă și că vrea să colaboreze cu mine. M-am bucurat enorm, atât pentru curajul și ambiția ei, cât și pentru faptul că mi-a propus acest lucru. Am admirat-o întotdeauna pe Loredana, pentru multele sale calități: diplomație, finețe, atenție la detalii, grijă, creativitate, frumusețe … lista ar putea continua la nesfărșit. Însă vă las și pe voi să o cunoașteți mai bine pe Loredana Manea, pur și simplu o femeie de nota 10.

Andreea Marc: Loredana, tu ești cunoscută ca un profesionist în marketing în mediul de afaceri ieșean. Însă, dacă ar fi să te prezinți cititoarelor Belva, ce ai spune tu despre tine?
Loredana Manea: Asta este o întrebare grea … iată-mă într-o dimineață de duminică încercând să-mi dau seama ce mă definește … cred că în primul rând sunt mama unui copil frumos de opt ani, soția unui om care îmi este din ce în ce mai drag chiar dacă au trecut 10 ani de când ne-am căsătorit, sunt implicată în multe proiecte de marketing și mai ales sunt o femeie de 35 de ani care încerc să mă păstrez calmă, senină și zâmbitoare în fiecare zi.

Întâmplător, astăzi toate lucrurile par foarte frumoase dar pot să recunosc că în fond, în acest moment sunt femeia jongleur care încearcă să facă bine 50 de lucruri într-o zi, lucruri care nu-mi ies bine întotdeauna – încă nu mi-am uitat niciodată copilul la școală, dar îmi este frică de momentul ăsta, la sală mi-am făcut abonament pe un an dar nu am ajuns de câteva luni, uit uneori să spun mulțumesc sau să zâmbesc cu adevărat. Dar, încă nu mă sperii pentru că la 35 de ani chiar poți face multe lucruri bune deodată.

A.M.: Povestește-ne un pic despre motivele pentru care ai părăsit echipa Crescento și, mai ales, cum a apărut ideea Celebro?
L.M.: A fost o decizie foarte simplă și naturală – urma să împlinesc 13 ani de când lucram la Crescento și de ceva timp mă simțeam într-un cerc, simțeam că tot ceea ce fac se repetă sub o formă sau alta și nu mi s-a părut corect față de tot ce iubeam la Crescento, de colegii mei, de munca mea de până atunci și față de mine să continui. Nu am avut nici un plan, nu știam ce va urma din punctul ăla, a fost doar o decizie corectă la momentul respectiv. Mi-a fost frică să ies din zona de confort în care mă aflam și mi-a trebuit ceva curaj dar totul s-a rezolvat datorită sfaturilor unor prieteni buni și obiectivi și în urma câtorva nopți albe.
Apoi, peste o lună și jumătate am vorbit prima dată în public despre noul meu proiect – Atelier Celebro. Am știut întotdeauna că vreau și că pot să fac marketing, dar mi-a luat ceva timp să înțeleg că am resursele și că pot reuni ideile unor oameni foarte buni din branșă. Proiectele la care lucrăm astăzi sunt atat de frumoase încât abia aștept să se facă dimineață și să pot continua ce am lăsat cu o seară înainte.

A.M.: Care sunt cele mai importante lecții de viață pe care le-ai învățat de când există Celebro?
L.M.: Am învățat că respectul se câștigă foarte greu și că este foarte ușor de pierdut atunci cand nu există incredere – este o lecție pe care o uitasem venind din Crescento, unde aveam un anumit statut. Am înțeles că oamenii nu iubesc în mod special consilierii de marketing pentru că toată lumea știe să facă marketing și indiferent de poziția în firmă cu toții suntem specialiști pe marketing. Am învățat să-mi susțin ideile bune până la capăt și ca de obicei cele mai bune idei sunt cele pe care ceilalți le dezaprobă vehement sau le stârnesc râsul.

A.M.: Cum reușești să gestionezi comunicarea dintre colaboratorii și clienții tăi? Cum procedezi când dai de greu?
L.M.: E destul de simplu – comunicarea o gestionez eu – în general singura întâlnire dintre colaboratorii mei și client are loc la începutul contractului, atunci caând au ocazia să se cunoască și să înțeleagă care sunt obiectivele proiectului. În rest, eu mă ocup de partea de cercetare, strategie de marketing și de implementarea planului de marketing alături de ei. Lucrez cu specialiști de naming, copywriteri, de strategie de brand, design comercial, fotografie, video, marketing online – cu arhitecți, oameni din media, tipografie, producție publicitară, actori, pictori etc. Nu făcusem calculul până acum, dar am verificat și la unul din proiectele la care lucrez acum sunt alături de 27 oameni, fiecare specializat pe domeniul lui, care-și fac treaba foarte bine.

A.M.: Întotdeauna te-am admirat pentru felul tău de a fi și pentru faptul că deși ești mereu ocupată, întotdeauna arăți perfect. Cum reușești și cât este de important pentru tine acest lucru?
L.M.: Am o strategie și în acest sens … glumesc … dar am înțeles demult că nu pot să impun respect cu o bluză șifonată, de exemplu. Pentru că nu am foarte mult timp, am încercat tot timpul să mă înconjur de prieteni acolo unde am nevoie și unde pot suna și rezolva o programare în funcție de timpul meu, iar pentru cumpărături, ca să fiu eficientă, mi-am stabilit în oraș câteva magazine reper unde știu că dacă intru îmi pot găsi în 15 minute ceva potrivit.

A.M.: Cum era Loredana Manea în adolescență și ce se visa a fi când va crește mare?
L.M.: Cel mai mult îmi place perioada de acum. În adolescență îmi doream ceea ce-și doreau părinții mei pentru mine – să mă vadă măritată (e normal, suntem trei fete în familie), cu câțiva copii și cu un serviciu stabil. Mi-am dat seama ce vreau după ce am lucrat temporar în câteva locuri în timpul facultății și mi-am dat seama ce pot să fac. Cred că nimic nu e întâmplător și abia acum am învățat să mă bucur de fiecare oră, să nu mai aștept ziua de vineri sau concediul pentru că nu trăim o mie de ani și altfel tot timpul ar fi irosit.

A.M.: Ce mesaj ai pentru tinerii care aspiră la o carieră în marketing?
L.M.: Marketingul nu e o pastilă care să rezolve toate problemele omenirii din păcate. Marketingul este în schimb un lucru care vă poate aduce satisfacții extraordinare dacă sunteți perfectioniști și știți să aveți răbdare. Marketingul se face cu oameni inspirați, cu oameni care știu să asculte și să înțeleagă.

A.M.: Ce mesaj ai pentru femeile care citesc Belva.ro?
L.M.: Să se folosească de tot ceea ce ne diferențiază de bărbați: de feminitate, sensibilitate, intuiție, empatie și răbdare. Eu cred că dacă ajungi să te cunoști și să te placi așa cum ești, cu toate defectele și dacă reușești să ai așteptări corecte de la cei din jurul tău lucrurile sunt mult mai frumoase în fiecare zi!

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

3 Comments

 1. AnaNan says:

  Chiar a meritat (din plin) sa citesc pana la sfarsit (cuvintel cu cuvintel);
  Chestia cu “dacă ajungi să te cunoști și să te placi așa cum ești, cu toate defectele și dacă reușești să ai așteptări corecte de la cei din jurul tău lucrurile sunt mult mai frumoase în fiecare zi!” mi-a placut f. f. f. mult!

 2. Georgiana Vieru says:

  Un articol tare frumos despre un om la fel de frumos! Felicitari, Andreea!

 3. Diana Moga says:

  Foarte frumos articolul si intrebarile bine punctate! Chiar am sa citesc mai multe despre Loredana Manea.
  Felicitari Andreea Marc pentru articol!
  Cu drag,
  Diana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.