Mi-e dor…
October 26, 2012
Cuconadă în ritm de dans
October 26, 2012

Les Intouchables

Nu am mai văzut demult timp un film atȃt de real, de ȋnduioşător, de plin de ȋnvăţăminte. Filmul mi-a captat atenţia din primele minute şi m-a făcut să stau ţintuită ȋn pat pȃnă la ultima secundă. Am vărsat şi vreo două lacrimi pe ascuns, aşa că nu mai spuneţi la nimeni. Oricum sunt şi foarte multe părţi amuzante, care o să vă distreze copios, aşa că nu e numai dramă.

Les Intouchables sau tradus „Intangibili” prezintă povestea lui Driss, ce a rămas paralizat de gȃt ȋn jos din cauza unui accident cu parapanta. Acesta caută pe cineva care să aibă grijă de el, să ȋl ajute să se ȋmbrace, să mănȃnce şi să ȋşi facă exerciţiile zilnice. Caută pe cineva care să nu ȋl privească cu milă sau cu părere de rău, ci pe cineva dur, pe care se poate baza.

Printre candidaţii la interviul de ȋngrijitor al acestuia apare şi Philippe, un tȃnăr sărac, cu o familie numeroasă, care ȋşi duce traiul ȋn ghetou. Driss găseşte sprijinul şi puterea de a trece peste momentele grele ȋn Philippe şi ȋn scurt timp aceştia devin cei mai buni prieteni.

Forţa, optimisul, energia şi pofta de viaţă a lui Philippe ȋl molipseşte şi pe Driss, a cărui viaţă ȋn scaun de rotile nu avea sens şi ȋi mȃnca şi ultima fărȃmă de speranţă pe care o avea.

Povestea celor doi  m-a impresionat teribil şi mi-a oferit o lecţie de viaţă importantă: nu ştii niciodată unde poţi găsi sprijin ȋn jurul tău şi cȃt de mult ȋţi poate oferi o persoană care pare că are atȃt de puţine de oferit.

Vă invit cu drag să urmăriţi povestea intangibililor ȋn trailerul de mai jos!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=34WIbmXkewU[/youtube]

Sursă foto: regis-sada.fr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.