Muzica sufletului meu
March 2, 2011
Concurs: câștigă cartea pe care ți-o dorești cu Libris și Belva
March 2, 2011

Leonard Nimoy, artistul desavarsit


Cine nu a auzit şi n-a copilărit cu Star Trek (seria căpitanului Kirk, cât şi a căpitanului Picard)şi mai ales nu l-a îndrăgit pe inteligentul şi simpaticul Spock şi câţi nu şi-au dorit oare să devină astronauţi datorită acestui serial&personaj-cult?

Însă Leonard Nimoy este şi înseamnă mult mai mult decât Mr. Spock! Menţionez că de Nimoy muzicianul am auzit graţie serialului Psych (Agenţia Psych – RO), iar de regizor via comedia Holy Matrimony ( 1994, cu Patricia Arquette şi Joseph Gordon-Levitt din Inception ).

Ca regizor, a regizat până în prezent doar 12 filme, dintre care aproximativ 4 comedii ( una chiar cu foşti colegi din Star Trek ).

În ce priveşte activitatea de muzician, stilul său este asemănător lui Leonard Cohen, însă o variantă ceva mai calmă şi caldă decât a lui Cohen, cu un stil a la anii ’60, care însă i se potriveşte destul de bine.

În încheiere, Leonard Nimoy este pentru mine mult mai mult decât Spock! Leonard Nimoy este un artist cu adevărat complet! La mulţi ani, domnule Nimoy (pentru 26 martie)!

Sursă foto

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.