Cum să nu pierzi niciodată timpul
March 20, 2017
tired_mom
Iartă-mă, copilă!
March 23, 2017

Lecțiile de viață vin când și de la cine te aștepți mai puțin

inel de logodna ieftin

Ating toate acele bijuterii de argint care mă privesc ca niște cățeluși ce vor să fie adoptați și luați acasă. Și jur că le-aș lua pe toate și le-aș iubi, cum numai eu știu. Dar, sunt acolo pentru altceva. Sunt în magazinul ăla pentru altcineva, nu pentru mine. Acum doar le privesc, le ating și le doresc. Și mă ambiționez să iau un singur produs pe care să îl plătesc cuminte la casă. Un singur produs de care mă voi despărți cu durere, pentru că îl voi face cadou.

Cât stau în fața tuturor acelor bijuterii și le privesc nehotărâtă ca o adevărată femeie ce sunt, văd în dreapta mea un tinerel cu geacă de piele, cu mâinile băgate în buzunare, care se fâțâie de colo-colo și o urmărește cu coada ochiului pe vânzătoare. Zic, gata! Am prins hoțul! Deja îmi imaginez cum o fac pe-a Agatha Christie și rezolv cel mai mare mister din lumea bijuteriilor! Oare dacă îl prind, primesc o recompensă în bijuterii de argint, din partea magazinului? Și stau și mă uit în gura lui, ca babele alea care așteaptă subiectul de bârfă. Eu, evident, aștept ca el să calce greșit, iar eu să o fac pe-a eroina argintului! Îmi mai lipsește pelerina și deja încep să zbor prin magazin, în lumina strălucitoare a bijuteriilor.

Dar, pelerina mea zboară instant și eu revin cu picioarele pe pământ, pentru că „hoțul” meu e cu totul altcineva decât își imaginase mintea mea cea pusă pe peripeții. Cum s-a eliberat vânzătoarea de toate femeile iubitoare de bijuterii, purtătorul gecii de piele cu mâinile în buzunar se apropie de ea. Se uită în stânga, se uită în dreapta, îl văd cum asudă, își ia inima în dinți și întreabă: „Aveți cumva inele de logodnă ieftine?”.

Bang! Îmi vine să îmi dau o palmă peste cap și să îmi reproșez: „Iar ai presupus înainte să cercetezi!”. Mă emoționez toată și îmi vine să mă duc la bietul om să îi cer scuze, deși el habar nu are ce a fost în mintea mea. Bine că nu știe! Iau un colier cu pandativ și mă duc la casă lângă el. Privirile noastre se întâlnesc și nu știu cine se simte mai rușinat dintre noi: eu că am gândit în halul ăla despre cineva, fără să cunosc contextul, sau el că nu are bani ca să îi ia ceva mai scump iubitei lui.

Îmi vine să îi spun că e absolut ok să iei și inele de logodnă ieftine, că doar de aia există pe piață! Că iubirea nu are preț și că femeia aia care va primi inelul de la el ar face bine să îl aprecieze, indiferent că e ieftin sau scump. Că mai importantă decât prețul inelului este dorința lui de a fi cu ea pentru tot restul vieții.

Dar, nu îndrăznesc să îi mai spun nimic! Știu că am să regret, dar măcar plec cu niște lecții învățate și reînvățate:
1. Nu mai judeca oamenii după aparențe;
2. Iubirea e mai presus de orice alte detalii;
3. Bogăția nu stă în lucruri scumpe, ci în lucruri simple făcute din inimă.

Foto: cosmopolitanfm.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.