Natura Siberica – cel mai sensibil şampon
April 10, 2013
Astăzi mănânc cele mai bune cupcakes de pe Pământ
April 10, 2013

Laptele de cămilă, perfect pentru piele

camel-milk-ice-cream-vegan

Eu am o boală autoimună de piele numită psoriazis. Practic ce se întâmplă e că produc mai multă piele decât trebuie. Și nu am forma „comună”, aia numai pe coate și pe genunchi. Am forma diseminată, adică peste tot.
Marea problemă, trecând peste aspect, este că mi se usucă pielea foarte tare. În special după duș. Cred că deja sunt expertă în produsele de hidratare a pielii. Ca să pot folosi un produs, trebuie să fie natural, hipoalergic, să nu mă usture și chiar să își facă treaba.

Acum vreun an am descoperit crema pe bază de lapte de cămilă. Mi-a adus-o un amic din străinătățuri și prima întrebare a fost „da’ di ci?”

Pentru că laptele de cămilă are multe vitamine, inclusiv vitamina C, A și din grupul B. Pentru că laptele de cămilă are șase tipuri de acizi grași, inclusiv acid linoleic, folosit ca anti-rid. Pentru că are acizi alfa-hidroxilați, folosiți în saloane pentru peeling. Și, nu în ultimul rând, pentru că Cleopatra făcea băi cu lapte de cămilă.

Este o cremă foarte bună. Nu mă ustură. Hidratează pielea până în profunzime și senzația de catifelare durează. Lasă un luciu natural care ține vreo cinci zile. Inclusiv nu știu cum dar protejează pielea de praf – lucru testat vara, prin oraș, cu balerini.

Există tot felul de produse, o parte disponibile pe piața românească, o parte care trebuie luate de pe site-uri din afară, cu cremă numai cu lapte de cămilă sau combinații cu ulei de cocos sau cu nămol de la marea moartă (iarăși „substanțe” foarte bune).

Produs testat pe propria piele ultra-mega-sensibilă!

Sursa foto: onegreenplanet.org

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.