Cum ne dau copiii lecţii de viaţă?
April 14, 2011
Pentru că suntem femei, pentru că iubim pantofii
April 14, 2011

La revedere desktop vechi, bine ai venit Asus N53

Deși fac parte dintr-o generație tânără, nu am avut o copilărie care a gravitat în jurul unui personal computer, așa cum au parte majoritatea puștilor Pentium din ziua de azi. Cred că acest lucru a fost benefic, atât pentru dezvoltarea mea ca om, cât și pentru părinții mei, care oricum vor rămâne atehnologici pe viață.

Cu toate acestea, nu pot să uit entuziasmul cu care am așteptat momentul în care mama, întoarsă de la magazinul la care făcuse rată numai cu buletinul, ne-a prezentat primul nostru desktop, pe atunci printre cele mai performante, acum, printre cele mai depășite modele din categoria sa.

Timpul a trecut însă, lucrurile s-au schimbat,  iar dezvoltarea halucinantă a tehnologiei mi-a modificat treptat nevoile și preferințele pentru acest tip de produse. Dacă înainte mă mulțumeam cu un desktop vechi, care gândea leneș la fiecare comandă, acum standardele personale sunt mult mai ridicate, așa că zilele trecute am zis că e timpul să fac o adevărată investiție.

Înainte să iau o decizie finală, am așternut pe hârtie toate aspectele de care urma să țin cont, pentru a putea cumpăra un lucru în cunoștință de cauză. Am înșiruit un adevărat pomelnic de caracteristici MUST HAVE, MUST DO, printre care se numărau și procesor de ultimă generație, placă video performantă, ecran  cu rezoluție extraordinară, hard-disk și memorie RAM cu aceleași așteptări înalte, portabilitate, ergonomie și un preț pe măsura investiției.

Zis și făcut. Având aceste concepte la îndemână, am dat iama într-un magazin online, în căutarea unui laptop, evident. Nevoia mea de portabilitate nu putea fi satisfăcuta decât de un laptop și, printre diverse modele de laptopuri HP și laptopuri Dell (pe care le și căutasem intenționat), am descoperit o adevărată bijuterie tehnologică: un laptop Asus N53.

În principiu, nu cunoșteam prea multe despre această marcă. Fiind și o profană a acestui domeniu, aveam în minte doar branduri cu o puternică promovare pe piață, așa că era cazul să sun un prieten specialist, care deja începuse să vizualizeze caracteristicile acestui laptop din secunda în care îi spusesem modelul. Îi cunoștea proprietățile pe dinafară, era chiar unul dintre laptopurile Asus despre care se purtau mereu discuții în tagma sa.

Mi l-a recomandat cu căldură, repetându-mi constant că face toți banii. Până la urmă, am mers pe mâna lui și nu regret deloc decizia luată. Zilele trecute l-am și primit și, de când îl folosesc, pot să spun că dacă ar fi să pun semnul egal între lista de caracteristici menționată mai sus și un model de laptop, acel laptop ar fi, fără îndoială, Asus N53.

Sursă foto

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.