Să ne înnoim tehnologic
March 22, 2011
Femeia independentă, modernă, aranjată, perfectă…
March 23, 2011

La mulți ani, minunată Ines!

Dragă Ines, știu că te aștepți ca de ziua ta să îți scriem ”un articol drăgălaș cu La mulți ani” în care să le spunem tuturor cât de minunată ești. Ei bine, n-o vom face. Pentru simplul motiv că lumea știe deja cât de minunată ești.

Și pentru că eu și câteva Belve o să-ți cântăm ”La mulți ani” în weekend (aduc și microfonul), iar celelalte Belve te vor umple de mesaje toată ziua, m-am gândit să îți aducem ție aminte cât de minunată ești. Așa că am făcut cercetări, am vorbit cu oamenii din jurul tău, mi-am făcut-o prietenă pe Facebook pe șefa ta și am strâns de la fiecare câte o mărturie despre tine. Ce a ieșit … vezi în continuare. Eu îți spun doar atât: te iubesc și îți doresc La mulți ani cu răsfăț!

Cosmin (fratele): Deși am nenorocul de a fi pus în fiecare an pe vremea asta în situația de a nu avea nici cea mai mică idee despre care ar fi cadoul potrivit pentru tine, știi că îți doresc ce-ți trebuie. Probabil o punga cu jeleuri nu e răspunsul, la fel cum nu e nici un tablou cu o mașina, totuși promit să-ți ofer dobânzi avantajoase când împrumuți bani de la mine și să-ți spăl mâine mașina! (sau când o să ajungi și tu pe acasă la o ora rezonabilă). Te iubesc și te respect ca pe o sora mai mare ce-mi ești. La mulți ani!

Părinții: Acum, când în buchetul vieții tale s-a mai adunat o petală, noi îți dorim ca viața să-ți fie presărata numai cu bucurii, să ai multă, multă sănătate și mult noroc în plac personal, iar profesional să fii împlinită și răsplătită după toată învățătira și munca pe care o faci. Noi te iubim foarte mult și te susținem în tot ceea ce faci și îți dorești. La mulți ani! Te îmbrățișează Mama și Tata.

Prof. Elena Florea (fostă profesoară): Dragă Ines, cu ocazia zilei de naștere îți doresc multă sănătate și ani mulți fericiți: Drumul în viață să-ți fie presarat cu petale de trandafir.
Învață de la ape,
Să nu dai înapoi
Învață de la umbră,
Să fii smerită ca ea
Învață de la stâncă,
Să-nduri furtuna grea
Învață de la greier,
Când singură ești
Să cânți
Învață de la lună,
Să nu te înspăimânți
Învață de la păsări,
Să fii mereu în zbor
Învață de la toate,
Că totu-i trecător.
La mulți ani!

Agenția Aquavita:
Ines este o persoană dinamică, deseori văzută escaladând pereți și zdrobind gheață cu mâinile goale. Remodelează modele statistice în pauza de prânz și se relaxează deseori inventând formule matematice. Scrie cu o ușurință ce l-ar intimida și pe Hemingway, critici din toată lumea dezbat ideea unui premiu Prodan vs Pulitzer iar proverbele pentru ea sună mereu mai bine în latină. Din când în când, face jogging pe apă.

Ines este un cetățean ca oricare altul și cu toate acestea, primește scrisori de la fani. Rețetele de 30 de minute sunt mereu pregătite de ea în 20, este o expertă în văruiala cu stucaturi, o veterană în domeniul dragostei și o vedetă în țările din Asia. Odată, a citit în aceeași zi Comedia lui Dante, Istoria Imperiului Roman și “Crimă și pedeapsă” a lui Dostoievski și tot a mai avut timp să realizeze câte un set de bijuterii hand made pentru toate colegele ei de birou.

În weekend-uri ajută câte un sat defavorizat din Africa. Asta atunci când nu se plictisește și construiește rachete spațiale. Miercurea, după servici, face voluntariat la o grădiniță și predă materia “Cum să salvăm planeta”. Din când în când, ia ceaiul cu Papa.

Ines este un artist abstract, o persoană analitică iar legile fizicii nu se aplică la ea. Aleargă, negociază, rezolvă probleme de securitate națională și cu toate acestea, nu a întârziat niciodată cu plata ratei de la mașină. Copiii au încredere în ea de la o primă vedere. Cu ani în urmă, Ines a descoperit sensul vieții însă a uitat să îl scrie pe o hârtie. Cei de la CIA au poză cu ea la secțiunea de “Angajatul Perfect”.
A jucat în Traviata, a urcat Kilimanjaro mai repede decât Andreea Marin iar numărul ei de telefon e dat la secret din cauza lui Bote. Pisica ei e prea mare pentru a fi ținută în casă. Sau în lesă. A făcut rafting în Canada, intimidat toreadori în Spania și în fermecat călugări din Tibet. L-a învățat pe Bear Grylls tot ce știe, a sărit din avioane, s-a bătut cu vulturi și a realizat operații pe cord deschis.

Și cu toate acestea, a împlinit abia acum 27 de ani.

Echipa Felicia:

PART 1: Într-un birou unde toată lumea se pricepe să folosească funcția VLOOKUP în excel, Ines știe în plus să folosească unelte pentru decupat în Photoshop.

Într-un birou unde toată lumea își face griji pentru rata de colectare a facturilor, Ines își face griji și pentru poziționarea, brandul și imaginea Felicia.

Într-un birou unde toată lumea își dorește chirii mai mari, Ines își dorește și clienți fideli.

Într-un birou unde aproape toată lumea mănâncă cartofi prăjiți cu piept de pui, Ines consumă doar mazăre cu salată.

Într-un birou unde oamenii sunt sunați pentru a li se aminti de facturile scadente, Ines sună din când în când oameni pentru a-i felicita pentru premiul câștigat la tombolă.

Într-un birou unde oamenii sunt mai tot timpul încrâncenați, pe Ines o surprinzi adesea cu zâmbetul pe buze.

Într-un birou unde birourile sunt fade, Ines are un birou unde intri cu drag.

Ines e ca noi, un profesionist în slujba proprietarului, dar pe deasupra e pata de culoare care ne protejează de propriile porniri în alb și negru, Ines ne completează și ne întregește ajutându-ne să fim o ECHIPĂ.

Într-un birou unde toți oamenii sunt buni profesioniști, Ines ne e în primul rând prietenă.

PART 2: Dar cu toții avem zile negre … inclusiv Ines. Mai jos, descrierea scurtă a zilelor/evenimentelor care îi marchează nu tocmai pozitiv viața lui Ines. Pentru că ne-am folosit toată inspirația în rândurile de mai sus, vom apela la titluri de filme:

DISCLAIMER: Nu am văzut nici un film din cele de mai jos, deci s-ar putea ca nu tot ce se întâmplă în filme să se aplice.

• Luni – Horror Express (1972) / Woman on the Run (1950)
• Marți – Don’t Pick Up the Phone (Whatever You Do ‘Cause It May Be the Devil) (2007)
• Miercuri – Dark Practice (2006)
• Joi – The Fixer: Afghanistan Behind the Scenes (2008) / Global Eugenics: Using Medicine to Kill (2009)
• Vineri – The Brain That Wouldn’t Die (1962A Brief Theory on Mankind (2007)
• Ines în delegații – Don’t Deport Me, Scotty (2008)
• Ines și Excel – For a List of Ways Technology Has Failed to Improve Daily Life Please Press Three (2006)
• Ines și șeful/șefii: Bud Abbott and Lou Costello Meet the Monsters (2008) / The Hell Experiment (2010) / Where Dad Keeps His Gun (2009)
• Ines și agenția: Honey, I’m Home (2010)
• Ines înainte de Cromatic (pre-launching): Actor Commits Suicide on Youtube (2009)
• Ines în Cromatic (launching): The Story of Night & Day (2009)
• Ines după Cromatic: A War Story, a Love Story (2010)

Gijs (șăfu’ ăl mare din afară): Ines Prodan became marketing manager of SC Felicia in 2009. Under her professional guidance, the firepower of the shopping centre marketing was dramatically increased, which given the budget constraints and the increased local competition is a remarkable achievement. Ines was the first person to promote the usage of new media to reach out to our customers, an approach that proved to be very successful despite initial scepticism from the side of the owner. New customers were attracted to the shooping centre not only by using new media, but also by targeted marketing such as the famous advertising in the block elevators in those parts of town where Felicia’s market share was deemed below potential.

Also, the visibility of marketing campaigns in Iasi was raised dramatically as can be derived from substantially higher participation rates and positive tenant feedback. Through brochures and the intense usage of sales promotions, the efficiency of marketing budgets spendings expressed in sales per visitor was enhanced resulting in both increased customer loyalty and tenant satisfaction.

Last, but not least, Ines has taken to a new level the co-operation with the tenants of the shopping centre by involving not only the owners of our shops, but also the local staff actively in our marketing campaigns with the aim of collectively achieveing higher customer satisfaction, which goes hand in hand with increasing sales, a remarkable achievement in the contemporary Romanian retail market.

I want to congrulate Ines with her birthday and thank her for all her positive contributions to our centre so far and I am looking forward with confidence to our mutual future.

Maxu’ (iubitul): Singura paralelă viabilă pe care o poți face e cu animăluțe mici, curioase, jucăușe și mereu gata să te uimească, fie cu o îmbrățișare la momentul potrivit, fie cu o soluție inedită fie, pentru cei pentru care are valoare, cu un zâmbet care să încălzească orice iarnă din suflet.
Ines dă o voce gingașă oricărui sentiment gri, gâdilă cu grijă și hotărâre orice strună care poate anima o inimă de om.

Deși uneori dă cu coarnele înainte să mângâie, undeva la final de zi ai să știi că și-a dorit doar să te știe zâmbind.

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

24 Comments

 1. Ines Prodan says:

  Vai de mine, vai de mine, vai vai VAI!!! VAI! V.A.I!!! :D:D:D

  Am vrut sa va iau pe rand si sa va raspund (adevarul este ca am vrut sa ajung la partea in care spun ca HABAR N-AM ce e aia VLOOKUP), dar o sa va spun un mare MULTUMESC tuturor!

  P.S. Nu am crezut ca o sa dati de dna Florea :)).

  Vaaaaiiii, ce bine ma simt! 😀

 2. Andreea Marc says:

  :)) Așa și trebuie să te simți. De fapt, mai mult decât bine … mult mai bine … cel mai bine :p

  PS: nici eu nu știu ce-i aia VLOOKUP … așa am primit, așa am trecut :))

  Mulțumesc și eu complicilor mei și sper să nu se oprească aici cu surprizele 😀

  Te iubesc, Ines! La mulți ani! :*

 3. La multi ani Ines. Iti urez sanatate, fericire si numai impliniri!!! :*:*>:D<

 4. catalina says:

  La mulți, mulți ani, Ines! sa cresti mare, sanatoasa, la fel de frumoasa si voioasa! O zi frumoasa si cu muuult rasfat! :*

 5. oana says:

  La mulţi ani, floricico 😛 Să rămâi mereu la fel de minunată. Şi să nu primeşti niciunul din cadourile de pe nonwhish list 😛

 6. La multi ani, Ines!
  Multe bucurii, sanatate si succes in tot ce faci!

 7. Andreea Popescu says:

  La multi ani, Ines!

 8. Andrei says:

  La Multi Ani.

  Sigur se vorbeste de o singura persoana, mai sus acolo ?

 9. Clara says:

  La multi ani, Ines! Sa fii sanatoasa, fericita si sa ai parte de muuulte impliniri! 😀

 10. La multi ani!!!!!!!Sa te bucuri de ziua de azi si sa ramai la fel de zglobie!

 11. Elena says:

  La multi ani Ines!!! Sa ai parte demulta sanatate si fericire si in plus o zi superba si plina de surprize alaturi de cei iubiti! >:D<

 12. Ramona Ramo says:

  La multi ani!!!!

 13. lorelaylilu says:

  Chiar daca spuneai ca nu iti place sa primesti felicitari de la persoane necunoscute,nu ma pot abtine sa nu iti transmit LA MULTI ANI!(ma consider si eu facand parte din marea familie a voastra,a Belvelor).Sa fii fericita si iubita!

 14. Ana-Maria says:

  La multi ani! 🙂

 15. Elena Pribeagu says:

  La mulţi ani, coloraţi în cele mai calde şi mai frumoase culori, cu împliniri şi progrese pe toate planurile :*.

  Tort :D.

 16. Cand am sa cresc mare, vreau sa zica lumea lucruri asa frumoase si despre mine.

  La multi ani, mandro :*

 17. Rasfatat says:

  La multi ani plini de rasfat!

 18. Georgiana says:

  LA MULTI ANI!!!!

 19. Irina Flore says:

  La muli ani Ines !! :*

 20. Andreea Istrate says:

  La multi ani frumosi, sanatosi si voiosi, Ines!

 21. Ines Prodan says:

  Vai de mine, ce drăgălași sunteți cu toții. MUL-ȚU-MESC! 😀

 22. Irina says:

  La mulţi ani! Să ai o primăvară superbă!

  p.s.: Ştiu că pe Facebook ai spus să nu îţi scrie nimeni urări din cei pe care nu îi cunoşti, dar aici sper că nu te deranjează că mi-am permis să îţi las o mică urare 😛

 23. Ines Prodan says:

  Irina, tu nu esti un necunoscut. Pe tine te stiu de vreo cateva luni, chiar daca nu ne-am vazut fata in fata :).

 24. Axlandra says:

  La multi ani, Ines! Multa sanatate si implinire pe toate planurile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.