Week-end cu aromă de cafea
September 28, 2012
10 lucruri care nu îmi plac la mine
October 1, 2012

La mulți ani de poveste, draga mea Istrate!

De ziua ta…(pauză). Ok, încerc înca o dată. De ziua ta…(pauză).

Fir’ar, de ziua ta nu găsesc cuvinte potrivite! Am zugrăvit 4 variante de text până acum, toate deplasat de siropoase. Ar trebui să fie mai simplu, nu? Doar îmi ești om drag. Nu e vorba de inspirație. Între noi fie vorba, toate cele 4 variante erau excelente!

Și-atunci? Să fie de vină oare faptul că trebuie să-ți scriu, în loc să-ți spun? Că poate, în timp ce anul trecut te plimbam în toate orașele frumoase ale lumii și eram acolo pentru a-ți spune prima “La mulți ani”, azi trebuie să mă mulțumesc doar cu simplele cuvinte? Le fac nepotrivite și potrivite deopotrivă atunci.

Nepotrivit ar fi să-ți spun că-mi lipsești al naibii de mult. Iată-mă-s fără omul care mă poate privi în modul cel mai obiectiv cu putință și care decide totuși să-mi fie alături. Nepotrivit ar fi să-mi doresc prea mult acțiuni spre care tu încă nu ai cutezanța de a privi (ok, asta sună cu adevărat nepotrivit; e pentru cunoscători).

Potrivit ar fi să-ți spun că te așteaptă ani de 25 de ori mai frumoși. Nu e un secret că eu cred în zâne și spiriduși, precum și în faptul că cele mai frumoase lucruri se întâmplă celor mai frumoși oameni. E timpul să crezi, Istrate, și să-ți faci prieteni personaje fantastice ca Speranța, Zâmbetul, Iubirea, Curajul.

Potrivit ar fi să-ți spun că-mi ești sursă de motivație și inspirație. Că mai presus de toate îmi doresc să fii fericită, indiferent ce-o mai fi însemnând și asta. Să fii împăcată cu sinele și să zâmbești mai des decât o faci acum. Mi-ar plăcea să poți să te privești pentru o secundă prin ochii mei și să-ți imortalizez mirarea. Atunci vei ști ce poți, cât poți și poate vei desluși cum poți.

Primești 2 dorințe pe care e musai să le rostești în 5 zile. Voi închide ochii, voi strânge tare, tare pumnii și-mi voi dori din tot sufletul să se îndeplinească.

La mulți ani de poveste, draga mea prietenă!

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

1 Comment

  1. Gabriela says:

    Ce frumos ai scris!..

    La multi ani Andreea! Fii fericita ca oricum ai cel mai mare dar din lume: o prietena pe cinste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.