Lucruri pe care nu poți să le faci pentru că dormi prea mult
February 26, 2013
Cu placa pe canapea
February 26, 2013

La fel sau diferiţi?


Sunt plină de energie, volubilă, vorbăreaţă, nebună, agitată şi ȋn continuă mişcare. Mă enervează de mor oamenii liniştiţi, molatici, care se mişcă cu ȋncetinitorul. Ȋmi vine să ȋi scutur să iasă din ei energia la suprafaţă, să dea un semn că sunt conştienţi că viaţa nu te aşteaptă niciodată şi că tu trebuie să alergi cot la cot cu ea.


Nu pot să spun că nu am ȋn jurul meu şi oameni mai calmi, cu care sunt ȋnsă prietenă şi care aparent nu mă enervează. Dar simt că parcă eu reuşesc să ȋi mai agit pe ei sau doar ȋi scot din sărite, fapt ce ȋi face şi pe ei puţin mai energici.Unde voiam să ajung de fapt?


Atunci când „ne alegem” partenerii de viaţă, cum vrem să fie? La fel ca noi sau total diferiţi? Ce relaţii funcţionează mai bine? Cele ȋn care suntem asemănători sau la polul opus? Eu aleg de exemplu prima variantă: prefer un om care să ȋmi semene cât de cât mie, adică să debordeze de aceeaşi energie. Am avut alături şi persoane liniştite, iar toţi cei din jurul meu spuneau că ne este foarte bine că mă va modera şi mă va linişti. Cine a spus că vreau asta? A reuşit doar să mă plictisească şi să mă facă şi pe mine să devin plictisitoare.


Care e problema dacă vreau artificii? Sau multă vorbărie, ȋncăpăţânare, agitaţie? Vreau să trăiesc viaţa aşa cum sunt eu. Nu vreau să fiu moderată doar pentru că aşa e bine sau pentru că spune cineva asta. Cine vrea să fie liniştit nu are decât să fie aşa! Eu sunt aşa cum sunt şi AM alături o persoană care este la fel ca mine. Şi ne este foarte bine. Nu mi-aş dori nimic mai mult. Dansăm pe muzica noastră, nu piano ci forte sau chiar Fortississimo. Depinde cât de multă cafea bem :))


Voi ce părere aveţi? Care sunt relaţiile care durează mai mult? Cele ȋn care partenerii sunt la fel sau foarte diferiţi?


Sursă foto: weheartit.com

Share

1 Comment

  1. Anca M says:

    Zana, cred ca ceea ce vrei tu este firesc. Eu nu cred in teoria “contrariile se atrag”, poate ca se atrag o perioada, pana trec fluturii din stomac, dar pe termen mai lung oamenii se potrivesc atunci cand au anumite preferinte comune.
    Chiar citeam asta pe blogul unui psiholog, care explica foarte frumos cat este de important ca partenerii de cuplu sa aiba acelasi gen de preferinta pentru petrecerea timpului liber. Poate pare o banalitate, dar daca unul este introvert si se simte bine mai mult cu sine, iar celalalt iubeste sa socializeze, se vor crea sigur frustrari undeva.