Pâine cu ou
December 7, 2010
Cunoaşte-te pe tine însuţi!
December 7, 2010

Joburi la început de drum

Se ştie că studenţii şi elevii acceptă de obicei multe joburi stupide ca să facă rost de un bănuţ de buzunar. De la stat în frig sau soare şi împărţit flyere, până la bătut din uşă în uşă la vândut cosmetice sau diverse servicii. Eu una am început să am diverse joburi de prin liceu, mai exact din clasa a 10-a. O să vă povestesc două din cele mai ciudate, dar totodată funny joburi pe care le-am avut până acum.

Ştiţi că de câţiva ani Iulius Mall are prin iarnă evenimentul Noaptea Reducerilor, unde sunt reduceri semnificative la diverse produse. Pe lângă asta ei au şi diverse concerte, concursuri, precum şi o temă în jurul căreia se desfăşoară întregul eveniment. Acum 4 sau 5 ani cred, a fost noaptea vedetelor de la Hollywood. Eu am fost printre multele statui ce au întruchipat o vedetă de la Hollywood, şi anume Marilyn Monroe. Am purtat o rochie albă, sandale cu toc foarte înalt, perucă blondă şi machiajul tipic actriţei.

În total am stat 4 sau 5 ore în picioare iar la fiecare oră aveam o pauză de 10 minute, care sincer nu mă prea ajutau căci “backstage-ul” era pe undeva pe sus la etajul 2 iar eu eram la parter. Trebuia să alerg până acolo în aglomeraţie, plus că la tot pasul oamenii mă opreau: “Marilyn faci o poză cu mine?” Oricum ideea era că în cele 50 de minute trebuia să stau cât de nemişcată puteam, fără să vorbesc sau să schiţez vreun gest. Până la urmă am rezistat eroic şi am fost plătită destul de bine pentru cele câteva ore de muncă. Păcat că nu am nici o poză deghizată în Marilyn Monroe să vă arăt, căci arătam foarte comic.

Alt job amuzant pe care l-am căpătat a fost tot în acel an, mai exact în 2006 şi tot în colaborare cu trupa Sky. A fost organizat un eveniment odată cu inaugurarea nocturnei pe Emil Alexandrescu. Eu împreună cu alte câteva zeci de fete am fost majoretele ce au defilat la început pe teren. Calculaţi voi cam cât de rău a fost: costum de majoretă şi ciorapi subţiri, pampoane, 5 grade şi foarte multă lume care se uita ciudat la noi. A trebuit să înconjurăm terenul de vreo 3 ori în nişte paşi de dans aiuriţi. Oricum, după acest eveniment am reuşit să capăt o răceală de toată frumuseţea.

Crappy sau nu, ideea e că m-am distrat atunci pe cinste şi am cunoscut o groază de oameni faini, lucru care mai încolo mi-a prins bine.

Voi ce job-uri ciudate, amuzante sau crappy aţi avut până acum?

Share

11 Comments

 1. […] Joburi la început de drum Tue Dec 07, 2010 0:03 am Se ştie că studenţii şi elevii acceptă de obicei multe joburi stupide ca să facă rost de un bănuţ de buzunar. De la stat în frig sau soare şi împărţit flyere, până la bătut din uşă în uşă la vândut cosmetice sau diverse servicii. Eu una am început să am diverse joburi de prin liceu, […] […]

 2. Teo Grigorie says:

  >:) muhaha, am poza cu Zana imbracata ca Marilyn Monroe 😀
  Cand eram mai mica, tata imi dadea niste banuti in plus daca ii faceam curat in maxi taxi 😀

 3. Atunci te rog eu nu o divulga Teo:)). Pai bravo, inseamna ca ai fost harnicutsa de mica:P

 4. oana says:

  bv Teo:) Daca tot vorbim despre cum faceam noi bani cand eram mici, eu intotdeauna castigam serios din cantat 😛 …toata lumea ma platea ca sa tac 🙂

 5. :))) Si nu ai facut o cariera din asta?:)))

 6. Axlandra says:

  Şi eu tot cu vocea mea “sublimă” am câştigat bănuţi, în special de sărbători, când ne adunam gaşcă mare cu chitări şi muzicuţe şi plecam la colindat. Obişnuiam să-mi pun căciuliţă de Moş Crăciun şi să cânt din ce în ce mai încet, pentru că la fiecare “oprire”, pe lângă bani, mai primeam şi câte un păhărel de vin. Şi chiar dacă îl mai combinam eu cu suc, după a 5-a casă, deja cântam total pe lângă.
  Şi un alt job cât de cât funny a fost atunci când am făcut meditaţii la limba engleză cu o drăcoaică de 7 ani. Îi zic drăcoaică, pentru că era atât de sadică încât mă scotea din sărite uneori. Pentru a reuşi să o învăţ numele animalelor în engleză, ajungeam să mimez comportamentul animalelor respective, inclusiv sunete&co îndemnând-o pe ea să le recunoască. Culmea, chiar funcţiona! Le-a învăţat mai uşor decât dacă i le-aş fi arătat în poze.

 7. Pai ai talent didactic Alexandra atunci:)). Oricum toti copii sunt “mici dracusori” cand incerci sa ii inveti ceva pentru ca trebuie sa le explici in stilul si pe intelesul lor caci altfel nu ai sanse de izbanda. Stiu si eu de la nepotelul meu de 6 ani care la fel e de sadic si ma pune sa ii explic o chestie de nu stiu cate ori.

 8. Andreea Marc says:

  OMG, Zâna … tu erai Marilyn Monroe? 😀

 9. Axlandra says:

  @Zana: nu as mai face asta :)) “I want ME to get a REAL job” :))

 10. […] undeva pe la vȃrsta de 16-17 ani. V-am şi povestit de altfel despre perioada aceea şi despre ce joburi trăsnite am tot avut. Deşi ceea ce făceam eu pe atunci nu era un job propriu-zis cu program fix, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.