Azi desenez
August 18, 2011
Azi merg la ștrand
August 19, 2011

Joburi care te fac nefericit

În viaţă avem de făcut un număr impresionant de decizii la fiecare pas. Cei ce ştiu ce vor cu adevărat acţioneză rapid şi eficient, iar ceilalţi se lasă împinşi de la spate de alţii ce iau decizii în locul lor. În clasele mici atunci când trebuia să scrii o compunere despre ce vrei să te faci când vei fi mare toată lumea avea joburi de vis în care totul era roz şi frumos. Treptat, spre vârsta maturităţii priorităţile, ideile şi personalitatăţile s-au schimbat şi o dată cu ele şi tipul de job spre care ne îndreptăm. Eu una recunosc că o dată cu anii mi-am schimbat jobul de vis de câteva ori şi nici acum nu sunt 100% hotărâtă în legătură cu ce vreau pe plan profesional. Ştiu însă că atunci când vine vorba de studii am urmat profilul pe care l-am vrut, facultatea pe care am dorit-o şi în continuare masterul care cred eu că mă va completa profesional.

Ce se întâmplă însă cu cei ce au fost forţaţi să facă altceva decât au vrut ei? Cu cei care au ales un profil sau o facultate pe care au şi-au dorit-o părinţii lor sau care au crezut ei că îi vor ajuta pe viitor? Este un dezastru, zic eu pentru că din cauza alegerilor pe care le-au făcut sau nu le-au făcut acum sunt ţintuiţi la un job pe care îl urăsc şi la care nu dau randament. Nu ştiu însă ce este mai grav: faptul că la momentul oportun nu au făcut alegerile care trebuiau sau că acum se complac în situaţia de a avea un job care nu le aduce nici o satisfacţie personală. Eu nu am ales şi nu o să aleg niciodată un domeniu sau un job doar pentru că este trendy sau pentru că este bine plătit. Nu aş putea fi una din acele persoane ce se duc cu groază la serviciu regretând că nu au făcut alegerile potrivite. O să aleg jobul care mă defineşte cel mai bine şi care mă face dimineaţa să zâmbesc atunci când ma trezesc.

Voi aţi sta la un job care nu vi se potriveşte şi unde nu sunteţi fericit?

Share

1 Comment

  1. Ioana says:

    Dupa parerea mea, nu poti rezista foarte mult la un job care te face nefericit…undeva in timp va exista o dorinta de evadare…si se va indeplini 🙂 Asta, bineinteles, daca inca nu te-ai inglodat in datorii care nu-ti permit sa renunti, pentru ca decat somer si cu rate de platit, mai bine angajat nefericit cu rate platite 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.