Rulou de pește tăvălit prin arahide
June 8, 2011
Azi revăd filme cu Louis de Funès
June 8, 2011

Îmi iubesc cărţile!

Ştiţi ce am constatat eu de la o vreme încoace? Că citesc mai cu nesaţ atunci când am în mână o carte aleasă de mine. O citesc cu poftă chiar şi atunci când nu-mi place în mod deosebit, cum mi s-a întâmplat recent cu un produs autohton proaspăt scos de sub tipar.

Am citit-o cu sufletul la gură deşi pe la jumatea ei puteam deja să -mi dau verdictul: e mediocră. Cu toate astea, nu am lăsat-o din mână până nu am terminat-o. Pentru că e a mea. E cartea mea, aleasă de mine. Cu mânuţele mele astea două. Pentru că aşa am vrut EU :D.

Asta e, nu-mi place să mi se impună ce să citesc. Bine, ÎN GENERAL nu-mi place să mi se impună. Dar când vine vorba de cărţi, cu atât mai puţin. Şi stau acum să mă gândesc la lecturile obligatorii din timpul şcolii. Pe unele le-am citit cu lăcomie, recunosc, mi-au plăcut mult; totuşi, nu se compară cu sentimentul pe care-l am atunci când îmi plimb ochii peste mica mea bibliotecă, cu cărţi cumpărate de mine.

Ia să-mi ziceţi voi, am dreptate au ba? Nutriţi şi voi sentimente asemănătoare?

Sursa foto: flickr.com

Share

4 Comments

 1. Oana says:

  Da, și eu ador să-mi cumpăr cărți și întotdeauna le citesc cu mai multă bucurie și nerăbdare pentru ca sunt ale mele 😛 Am așezat frumos în bibliotecă toate cărțile cumpărate de mine și nu las pe nimeni să le atingă. Și nici nu-mi place să împrumut cărți decât persoanelor despre care știu că vor avea mare grijă de ele.

 2. Amalia says:

  Și eu îmi iubesc cărțile, iar visul meu este să am o bibliotecă numai a mea cu cărți cumpărate și citite de mine!

 3. Ines Prodan says:

  Vai, am citit cea mai plictisitoare carte de pe Pământ, numai pentru că a fost aleasă de mine. I know what you mean! 🙂

 4. Ah, eu caut recenzii si recomandari serioase inainte sa pun piciorul intr-o librarie. Desi tot cad in ispita unei coperti frumoase sau a unei critici solide, trecute elocvent pe spate. 🙂

  Dar da, cartile pe care le cumpar eu sunt minunate pentru ca le-am cumparat eu. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.