Când ai fost ultima dată la teatru?
January 20, 2012
Cremă de brânză cu nuci
January 20, 2012

Îți spun la revedere, oraș drag!

Nu vreau să devin tocmai acum tristă. Nici melancolică. Și nici nu aș putea cuprinde într-un singur articol toate stările care mă încearcă în acest moment. Realizez că, uneori, să spui “la revedere” este mai greu decât ți-ai putut imagina.

Căci a venit momentul, Iașiule drag, să-ți spun la revedere. Momentul în care las în urmă cei aproape 6 ani care ne leagă. Și oricât de mult aș zâmbi planurilor de viitor, realizez că plec cu o parte din tine, iar tu rămâi cu parte din mine.

Îți amintești, Iașiule drag? Îți amintești proaspăt studenta singură, timorată, care urca agale Copoul? Îți amintești de cursurile de dimineață, de profesorii pe care și acum îi apreciază, de nopțile din sesiune? De colegii de facultate și prietenii din PRIME Iași? Îți mai amintești camera de cămin? Prima dragoste, primul job, prima dezamăgire, cel mai frumos an, cel mai urât an, cele mai frumoase proiecte, cele mai lungi nopți, cele mai mari vise și cele mai vii speranțe – toate acestea și multe altele…spune-mi, ți le amintești?

Ai deja ¼ din viața mea. Și amintirile cele mai dragi de până acum. Și ai oameni de care îmi va fi dor. Gândul că vreodată te-aș putea regăsi străin îl găsesc imposibil. Și chiar de va fi alt oraș, alte planuri și alte așteptări, rămâi pentru totdeauna orașul tinereții mele.

La revedere, oraș drag. La revedere, Iași.

 

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

5 Comments

 1. Anca says:

  In descrierea ta scrie ca nu ai putea trai bfara pasiuni. Asa este. Asta esti tu:) Felicitari pentru curaj, Elena! Iti vom trimit cate-un strop de Copou iesean o data pe saptamana!

 2. Elena says:

  @Irina: Mulţumesc. Bucureşti 🙂
  @Anca: Ne vedem în Bucureşti! Mulţumesc pentru gândurile frumoase.

 3. Ines Prodan says:

  Vai, câtă tristețe! Elena, să te duci veselă în București, așa cum te știm noi și să cucerești și orașul ăla, așa cum ai făcut cu ăsta.

  Ah! Și nu uita de planul nostru secret. Să urmezi toți pașii necesari pentru a-l duce la îndeplinire, căci există aici, în Iași, niște Belve care abia așteaptă să vadă cum decurge. Și mai există și în alte orașe și chiar și în alte țări câteva Belve care stau cu sufletul la gură :).

 4. Elena says:

  @Ines: Veselă – notat! Nu uit de plan. Îmi construiesc deja strategia :D.

 5. Teo Grigorie says:

  Ei, mult noroc acolo si sper ca toate planurile tale sa fie duse la bun sfarsit. Eu deja te vad femeia aia de care la toti colegii le e frica :)) Te pup cu drag, sper sa ne mai vedem prin Bucuresti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.