Azi ascult muzică de pian
November 7, 2011
Ce să fac să scap de frig?
November 8, 2011

Îți spun ce vrei să auzi!

Eu nu-ți spun. Pentru că eu, în cele mai multe cazuri, spun ce gândesc, deși tu poate nu vrei să auzi asta. Dar există mulți oameni care îți vor spune ceea ce vrei să auzi.

Și nu-ți vor spune asta pentru că vor să-ți menajeze sentimentele sau pentru că le pasă de tine. Desigur, vei întâlni și astfel de oameni; acestora mai acordă-le o șansă! Măcar le pasă de tine și, de cele mai multe ori, caută să evite certurile.

În schimb, vei întâlni mulți oameni care îți vor crea impresia că sunt interesați de tine, de interesele și activitățile tale. Cu acești oameni s-ar putea să porți niște conversații foarte lungi, concentrate pe tine și este foarte probabil să-ți placă mult de ei pentru că îți dau ocazia să vorbești despre tine; îți dai seama că împărtășiți pasiuni și activități comune și poate că vei tinde să te împrietenești cu ei sau să-i consideri profesioniști.

Pe acești oameni nu-i vei cunoaște niciodată cu adevărat, chiar dacă și ei îți vor împărtăși lucruri despre ei. De fapt, acești oameni nu se cunosc nici ei prea bine, însă un lucru știu cu siguranță despre ei înșiși: că știu să-ți spună ceea ce vrei să auzi! Că știu să conducă o conversație, în așa fel încât să-ți creeze confortul de a comunica, știu să calculeze când, unde, cum și cât trebuie să vorbească, în așa fel încât tu să crezi că ești în centrul atenției. Și, de asemenea, ei mai știu despre ei că știu să își urmeze propriile interese foarte bine.

Uneori, ei sunt atât de calculați și își joacă atât de bine multiplele roluri încât, dezavantajați și de faptul că nici ei nu știu, în realitate, cine sunt, s-ar putea să se mintă și pe ei înșiși. Însă, de cele mai multe ori, sunt destul de lucizi; ei nu prea cad în propria plasă.

Dacă este să privești cu sentimentalisme rândurile de mai sus, vei tinde să crezi că acești oameni sunt diavolul pe Pământ. Dacă, totuși, vei privi la rece, îți vei da seama că astfel de persoane au foarte multe de câștigat în viață. Pentru că tuturor le place să aibă pe cineva cu care să vorbească și care să-i încurajeze admirativ să continue.

Sursa foto: danny61.wordpress.com

Share

2 Comments

  1. clamaria says:

    Agree!

  2. Carmen Gherca says:

    True…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.