Sunt prea realistă, ce vrei să fac?
August 16, 2011
My guilty pleasure: mă uit la America’s Next Top Model
August 16, 2011

Ipohondră sau doar îngrijorată?

Nu mă ascund după deget: îmi este frică de moarte. Mă gândesc, evident, cu groază că poate nu apuc să duc la bun sfârşit toate planurile făcute sau că nu voi petrece îndeajuns timp cu cei dragi până în momentul final.

Dar înainte de toate, mă tem tare de boală. O boală grea, care să facă să dispară toate aspectele care fac din mine omul de astăzi, o boală care să-mi şteargă toate amintirile şi tot optimismul, dar mai ales, o boală care să îi chinuie groaznic pe cei din jurul meu.

Sunt foarte atentă la sănătatea mea. Având cadre medicale în familie, deţin multe noţiuni care mă ajută să înţeleg mai bine tot ce se întâmplă cu noi. Nu mă sperii uşor la fiecare simptom apărut şi încerc să nu las pe ultima sută de metri mersul la doctor.

Chiar şi aşa… mi-e greu uneori să nu mă gândesc la asta. Am în istoria medicală a familiei boli destul de grave. Boli care înaintează pe linie ereditară şi care mă fac să-mi pun o mie de întrebări.

Oare mergem la doctor destul de des? Avem grijă atunci când apare ceva îngrijorător să nu-l lăsăm să se dezvolte? Ştim cu adevărat să ne păstrăm sănătoşi?

Nu spun că ar trebui să facem din asta o obsesie. Este normal ca, din când în când, sistemul nostru imunitar să cedeze şi să ne îmbolnăvim. Dar măcar să fim atenţi. Pentru că, din păcate, cele mai multe boli sunt provocate de stres, iar de acesta cu greu putem scăpa.

Până aflu dacă sunt puţin îngrijorată sau cu adevărat ipohondră, vă sfătuiesc să vă alegeţi un stil de viaţă care să nu vă provoace prea multe neplăceri medicale. Pentru că o dată ce vă intră în cap o idee, cu greu mai scăpaţi de ea.

Sursă foto: cautare.poze.org

Share
Carmen Păun
Carmen Păun
Sunt o femeie abia ieșită din adolescență și care încă învață care e treaba cu viața de adult. Deși uneori pot părea agitată sau nerăbdătoare, să știți că sunt foarte prietenoasă și îmi place să râd cu poftă, din tot sufletul, cu gura până la urechi. Sunt proaspătă soție și mamă de fetițe frumoase foc (încă mai am de învățat cum vine asta), fiică, soră și am o pisică obraznică pe care o ador.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.