Gala Voluntarilor 2010
December 9, 2010
Cum a fost la PR Tea
December 9, 2010

The Invention of Lying

Am făcut de ceva vreme o pasiune pentru pentru umorul englezesc care, zic eu, e unul aparte: “you either love it or hate it”, iar mie-mi place la nebunie. În felul ăsta, l-am descoperit , printre alţii, şi pe Ricky Gervais, scenarist, regizor şi personaj în filmul care dă titlul articolului.

Ce-mi place mie mult la el e ca ştie să facă un umor de calitate care nu stârneşte niciodată hohote de râs şi atât; dimpotrivă, (aproape) întotdeauna va exista acolo un substrat, o idee, un conţinut serios.

Despre ce e vorba în film? Despre o lume lipsită de imaginaţie. O lume în care toţi spun ce gândesc şi nimeni nu poate minţi..până când un scenarist a cărui viaţă pare să se ducă în goană la vale, născoceşte, pentru prima dată, ceva.

Iar de aici, nu vă mai zic decât că, pe lângă umorul acela sec, specific englezesc, filmul are şi o anume profunzime. E o poveste care te pune puţin pe gânduri. Cum spuneam şi cu câteva rânduri mai sus, are substrat şi e diferit de ceea ce numesc americanii “popcorn movie”, un film pe care îl uiţi imediat cum se termină. Eu sunt dovada vie: văd o groază de filme, însa numai pe câteva le reţin, iar “The Invention of Lying” face parte dintre acestea.

Sper să vă placă şi vouă cel puţin la fel de mult cum mi-a plăcut şi mie, dacă vă decideţi să-l vedeţi.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a-H2dNfx-Uw[/youtube]

Sursa foto

Share

2 Comments

  1. […] The Invention of Lying Thu Dec 09, 2010 0:01 am Am făcut de ceva vreme o pasiune pentru pentru umorul englezesc care, zic eu, e unul aparte: “you either love it or hate it”, iar mie-mi place la nebunie. În felul ăsta, l-am descoperit , printre alţii, şi pe Ricky Gervais, scenarist, regizor şi personaj în filmul care dă titlul articolului. Ce-mi place mie mult […] […]

  2. Maxu' says:

    Poate realizarea nu e una de exceptie dar tema e cu siguranta superba si te pune cu botul pe ganduri adanci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.