Mazăre, măi Lazăre
January 20, 2011
Planificare personală – Cel mai bun an din viaţa mea
January 20, 2011

Intenția contează

Așa-mi vine uneori să mă fac rău. Nu că n-aș fi deja, dar mă gândesc că, dacă mă fac mai rău, poate iese ceva mai bun.

Pornesc uneori într-o călătorie, am în plan doar intenții cu plus în față, dar iese un tren de minusuri la evaluare.

Vreau să fac soare și iese ploaie, vreau să aplaud și transmit palme, vreau să mă joc cu apa și iese foc, vreau să fac un compliment și iese o înțepătură. Și nu e din cauza conținutului, e din cauza formei. Zic eu.

Forma care ascunde sinonime, antonime, omonime care ne pun în dificultate și transformă un zâmbet într-o aluzie, o zgârietură, o rană. Un oftat, o durere de cap, o lipsă, o îndoială.

De cate ori ți s-a întamplat să vrei să-i faci un bine celui de lângă tine și să iasă daca nu pe dos, cel puțin rău și asta nu musai pentru el, cât pentru tine. Ai fost prost înteles, a depins de alții să iasa frumos, a plouat afară. Fir-ar să fie, ceva a scârțîit! Și a început să se împrăștie o aromă ca de sulf în jurul tău.

Asa-mi vine uneori să dau cu bâta în baltă în loc să mângâi apa, sperând că-mi pica un … feedback pozitiv în plasă.

La tine cum e cu intenția, iese planul? Contează?

Sursa foto

Share

5 Comments

 1. Nu mereu dar în 95% din cazuri iese totul exact cum am plănuit 🙂 Asta se întâmplă de când mă știu.

 2. […] Intenția contează Thu Jan 20, 2011 0:03 am Așa-mi vine uneori să mă fac rău. Nu că n-aș fi deja, dar mă gândesc că, dacă mă fac mai rău, poate iese ceva mai bun. Pornesc uneori într-o călătorie, am în plan doar intenții cu plus în față, dar iese un tren de minusuri la evaluare. Vreau să fac soare și iese ploaie, vreau […] […]

 3. Amelia says:

  Oh man, ai atins un punct important prin acest post. De multe ori ne aflăm în situaţia în care facem un bine, omului îi sunt aduse anumite beneficii, dar noi ieşim şifonaţi din toată afacerea asta.
  Mă gândesc că nu trebuie să ne facem atâtea probleme dacă celălalt nu a înţeles finalitatea acţiunilor noastre. Poate nu s-a străduit atât de mult să le/ne înţeleagă.
  La urma urmei, important este să faci bine, chiar dacă eşti prost înţeles. Dacă persişti în a face sau a intenţiona să faci bine, poate te va înţelege cineva, într-un final…

 4. MihaelaC says:

  Felicitari in primul rand pentru articol! Mi-a placut foarte mult!

  Cred ca totul sta in felul in care transmiti mesajul (verbal sau non-verbal) si sa gasesti momentul potrivit pentru a primi un feedback pozitiv pentru intentia ta.

  Cu totii ne confruntam cu macar o astfel de situatie in viata noastra in care ne spunem ca mai bine stam in banca noastra, decat sa mai patim asa ceva. Dar niciodata nu ne invatam minte! 🙂

 5. Maxu' says:

  Multumesc frumos pentru aprecieri!

  @Roxana – stai bine, felicitari!

  @Amelia – speranta moare ultima 🙂

  @MihaelaC – nu e atat de approval sau feedback pozitiv cat de unde dai si unde chiar crapa.

  Tine de maniera de comunicare, de modul in care planuiesti, de … noroc, de context ?
  Pe-acolo e dilema mea.

  Avem noi un cuvant frumos care se muleaza pe accidente de genul: GAFA.

  Nu stau sa-mi fac procese de constiinta, stiu ca am avut intentii pozitive dar meditez la hopurile intalnite pentru a le evita pe viitor. Totusi, asa cum spui si tu, per ansamblu, nu ne invatam minte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.