Superbe, urâte “a focului”
March 13, 2012
Minunatele oase
March 13, 2012

Inka, un strop de răsfăţ în fiecare zi

Nu mai beau cafea! Da, da, aţi auzit bine. Acum ceva vreme beam câte 3-4 ceşti de cafea dimineaţa, la prânz şi seara. Însă întotdeauna ce e prea mult dăunează. De la atâta cafea eram mult prea agitată, nu mă mai puteam concentra şi nici nu mă simţeam prea bine.

Aşa că am decis ca pentru o vreme să renunţ la cafea. Şi uite aşa am descoperit Inka, un înlocuitor natural al cafelei. Această băutură are aproape acelaşi gust ca şi cafeaua, fiind un amestec de cicoare, sfeclă de zahăr, secară şi orz.

Inka are un efect benefic asupra sistemului nervos, stimulează puterea de concentrare, acţionează asupra aparatului digestiv şi ajută la absorbţia mineralelor din organism. Totuşi, Inka este contraindicată diabeticilor deoarece conţine foarte multe zaharuri.

Inka este uşor de preparat: se adaugă 2 linguri de amestec şi zahăr după gust într-o cană şi apoi se adaugă apă fierbinte. Eu o servesc cu puţină frişcă şi cu o brioşă alături. Combinaţia e de-a dreptul delicioasă!

Voi aţi băut Inka?

Sursă foto: jurnalul.ro

Share

3 Comments

  1. Zana, am incercat si eu Inka, e bunicica, dar zau ca nu se va compara vreodata cu marea mea dragoste, cafeaua. 😀

    Pur si simplu nu-mi ofera acelasi efect, iar aroma mai ales… nu seamana si pace! 😀 Ce-i drept eu limitez doza de cafea si foarte rar beau mai mult de o ceasca pe zi.

    Dar pentru ca ai vorbit asa frumos voi incerca sa beau si cafea si cate o cescuta de Inka. 🙂

  2. Sa incerci cu frisca neaparat! Acolo e secretul. Uneori mai adaug si o lingurita de cappuccino daca vreau sa am si ceva cofeina.

  3. Ionela Bărbuță says:

    Şi eu am avut o perioadă în care consumam Inka zilnic,e foarte bună. Cred că o să-mi cumpăr şi eu o pungă, cana aceea de pe ambalaj arată grozav 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.