Plimbările de seară
August 23, 2011
Eu nu o să fiu niciodată o femeie întreținută!
August 23, 2011

Începători în iubire

Săptămana trecută s-a lansat în cinematografe un film intitulat „Beginners” (Începători), care se anunţă a fi o „comedi-dramă” romantică. Nimic nou sub soare, am spune, la prima vedere! Totuşi trailerul emoţionant m-a convins de existenţa unei profunzimi aparte şi m-am hotărat să-i dau o şansă.

Odată ajunsă în sala de cinematograf, eram pregatită sufleteşte să fiu impresionată, însă începutul filmului avea o notă un pic plicticoasă. Mare mi-a fost surpriza, însă, când din acest început atât de static a evoluat, treptat, o poveste care m-a făcut să trec prin toate stările posibile de la bucurie la tristeţe, de la melancolie la extaz, de la suspans la relaxare şi pace sufletească.

Oliver a crescut într-o familie în care şi-a văzut părinţii îndepărtându-se unul de celălalt, din lipsă de iubire, pentru ca după moartea mamei şi o căsnicie de 44 de ani, tatăl lui să declare liber că este gay şi duce o viaţă fericită alături de proaspătul lui iubit.

Influenţat fiind de relaţia părinţilor săi, teama de iubire şi neîncrederea în capacitatea unei relaţii de a se perpetua au început să înflorească în sufletul tânărului încă din adolescenţă, ceea ce l-a făcut să abandoneze relaţii după relaţii. Situaţia se schimbă, însă, când ia parte la un bal mascat unde, costumat în Freud, o cunoaşte pe Anna, o actriţă franţuzoaică ce se dovedeşte a fi la fel de „pierdută” pe plan emoţional ca şi el.

Asistăm, aşadar, la un parcurs emoţional în care Arthur, câinele pe care Oliver l-a „moştenit” de la tatăl său, este martorul pas-cu-pas al gândurilor şi trăirilor tanărului, pe care le face cunoscute publicului în scris. Arthur ne mărturiseşte încă de la începutul filmului că „deşi înţelege aproximativ 150 de cuvinte, nu poate vorbi”, aşa încât putem înţelege răspunsul său câinesc cu ajutorul subtitrării.

Precum doi bebeluşi care învaţă să meargă, cei doi îndrăgostiţi încearcă să înveţe tainele unei relaţii reuşite, se ajută unul pe altul, se susţin şi se ţin de mână în timp ce mai fac câte un pas, doi, împreună. Există şi momente în care, speriat de o posibilă cădere, Oliver abandonează, însă nu-i ia prea mult să realizeze că toţi am fost începători cândva şi niciodată nu e prea târziu să fii începător în dragoste.

Sursa foto: daemonsmovies.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.