Tinereţe în note muzicale
January 10, 2011
Dezamăgire la puterea a doua
January 10, 2011

În Budapesta am făcut shopping

Credeam că este plictisitor să povestesc despre ce am făcut eu în Budapesta, dar se pare că publicul cere :).

Trebuie să vă avertizez de la bun început că în Budapesta a fost un frig de îți înghețau instant toate organele interne și, prin urmare, am încercat să ne limităm vizita la activități de interior. Din păcate, în magazine a fost foarte călduț și primitor, deci o bună parte a obiectivelor turistice vizitate aveau multe haine în interior. Spun ”din păcate” pentru că DA, am devenit și eu unul dintre românii ăia snobi (despre care vorbește o prietenă de-a mea) care, atunci când merg într-o țară străină, se înghesuie la shopping, în loc să profite de peisaj.

Cel mai mult mi-a plăcut

plimbarea pe Dunăre și luminile care se reflectau în apă în timpul nopții și bradul imens din piața de Crăciun și Citadella și toate hand made-urile din aceeași piață și turiștii curioși care îi filmau de mama focului pe ”fabricanții” de kurtos. Și mi-a mai plăcut House of Terror (deși m-a înspăimântat, mai ales carcera…).

Și mi-a mai plăcut ”fashion street-ul” și buticurile cu suveniruri și burgerii de la Burger King și Corvin Shopping Center și domnul care cânta colinde la pahare. Mi-a mai plăcut limba și faptul că majoritatea celor cu care am interacționat știau engleză (chiar și cei care vindeau bilete la metrou) și mi-a mai plăcut arhitectura clădirilor.

Mi-au mai plăcut podurile lor și statuile și Andrassy Street și, nu în ultimul rând, prețurile. Pentru că în Budapesta am găsit cele mai mici prețuri la produse pe care le găsești și în România. Mici as in… 30 RON (în Budapesta) în loc de 159 RON (în România) – ăsta este prețul care m-a șocat cel mai tare.

Cel mai mult nu mi-a plăcut

… faptul că totul a fost închis pe 25 și pe 26 decembrie, chiar și jumătate din 24 decembrie. Atât de închis încât nici metrourile nu au mers.

Și nu mi-a mai plăcut aspectul oamenilor. Așa cum vă spuneam într-un alt articol, mie îmi place că mă holbez la oameni și, de fiecare dată când merg într-o țară străină, constat cu stupoare că oamenii sunt foarte degajați și își poartă hainele într-un mod foarte firesc.

Well… în Budapesta oamenii poartă haine numai pentru a nu ieși dezbrăcați pe străzi și nu mi s-a părut că dau o foarte mare importanță aspectului fizic. Eu știu că sufletul contează dar nici să nu dai niciun strop de originalitate vestimentației tale nu merge. Nu mi-a plăcut de ei pentru că majoritatea parcă fuseseră angajați de Siraj pentru a-i prezenta garderoba.

Despre frumuseţile Budapestei a scris şi Mihaela care a fost acolo în acelaşi timp cu mine şi cu care m-am întâlnit din întâmplare :).

P.S. Trebuie neapărat să mă întorc atunci când este soare afară și iarbă pe pământ pentru că am auzit despre Budapesta că este un oraș foarte colorat.

Share

6 Comments

 1. […] În Budapesta am făcut shopping Mon Jan 10, 2011 0:03 am Credeam că este plictisitor să povestesc despre ce am făcut eu în Budapesta, dar se pare că publicul cere . Trebuie să vă avertizez de la bun început că în Budapesta a fost un frig de îți înghețau instant toate organele interne și, prin urmare, am încercat să ne limităm vizita la activități de interior. […] […]

 2. lorelaylilu says:

  Ne bucuram ca ne dezvalui si noua(celor care nu avem sansa de a vizita)din frumusetile lumii.

 3. Georgiana says:

  House of Terror – am inteles ca e “terifiant” de vazut.
  P.S.: cine e nenea’ ala pe care vrei sa il pupi? :))

 4. Ines Prodan says:

  Este un localnic mai tzeapan de care m-am indragostit iremediabil 😛

 5. Cezara Popescu says:

  Eu n-am facut shopping pe-acolo, dar pot sa confirm ca Budapesta este intr-adevar o capitala frumoasa, cu o arhitectura deosebita, aflata la…ani lumina de Bucurestiul nostru, din pacate.

 6. MihaelaC says:

  Abia acum am reusit sa citesc ce ai scris despre Budapesta :). Am inteles ca insula Margareta (cea pe care ai vazut-o din vaporul de pe Dunare) e o atractie deosebita pentru turisti.

  Eu m-as intoarce acolo in primul rand pentru….House of Terror! Mi-a placut atat de mult!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *