Eşti sau nu bărbat?
June 15, 2011
Paste cu broccoli
June 15, 2011

Îmi place să fac sport!

Articolul lui Ines m-a inspirat să scriu cât de mult îmi place să fac sport şi de ce.

De la vârsta de 4 ani, timp de 7 ani, am făcut gimnastică de performanţă. Practic, m-am trezit într-o lume a antrenamentelor dure, a stilului de viaţă riguros şi deloc facil. Au fost cei mai solicitanţi ani din viaţa mea, dar în acelaşi timp, perioada care şi-a pus cel mai mult amprenta pe omul care sunt astăzi. Respectul meu pentru cei care fac sport de performanţă vine tocmai din conştientizarea muncii, efortului şi sacrificiilor care stau în spatele rezultatelor.

După 7 ani de gimnastică, nu m-am putut îndepărta de sport, deşi la început eram mai mult decât sătulă. Nevoia de a face sport s-a reinstalat rapid. Am făcut 2 ani de atletism şi apoi m-am orientat spre dansuri. Am cochetat puţin şi cu judo, dar am renunţat atunci când profesorul i-a spus mamei că sunt prea graţioasă cu adversarii mei :).

Am renunţat la sportul de performanţă în momentul în care vârsta şi aspiraţiile nu mi-au mai permis să continui. Totuşi, nevoia de sport a rămas şi am încercat să o satisfac prin activităţi ca aerobic sau jogging.

Momentan fac jogging. Alerg două zile pe săptămână. Ştiu că e puţin, dar timpul nu-mi permite deocamdată mai mult. Când alerg, totul din jur dispare şi rămân doar eu şi muzica. Efortul mă ajută să îndepărtez toate gândurile negative. Îmi dă încredere, forţă şi ambiţie de a trece peste orice dificultate. Sportul face parte din cine sunt şi tocmai de aceea nu cred că voi putea să stau prea mult departe de el.

Voi ce sporturi practicaţi sau aţi practicat?

Sursa foto: flicker.com

Share
Irina Butnaru
Irina Butnaru
O zgubilitică ce își pavează drumul prin viață cu intenții bune și zâmbete. Cam asta sunt eu. Împăciuitoare de cele mai multe ori și revoltată de nedreptăți atunci când le constat. Simt că tinerețea e o stare de spirit și nu are legătură cu vârsta, iar atunci când contextul permite, condimentez totul cu năstrușnicii și naivitate de copil. Sunt convinsă că totul se întâmplă cu un motiv și la momentul potrivit. Mereu în căutarea echilibrului și a soarelui de dincolo de nori, mă încăpățânez să văd partea pozitivă a oamenilor sau a situațiilor ce par a fi doar negative.

2 Comments

  1. Irina says:

    Si mie imi place sa fac sport. In generala am facut handbal, iar la liceu volei. Acum am inceput sa fac aerobic si imi place tare mult, ma simt super dupa ce termin o sedinta 😀 Mai ramane sa fac si jogging, da asta dupa ce termin cu licenta 😀

  2. Teo Grigorie says:

    Si mie!! Doar ca in ultima vreme nu am nici voie si nici timp 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.