Pe unde ați umblat de Revelion?
January 8, 2015
Încotro ne îndreptăm: devenim intoleranți sau toleranți?
January 12, 2015

Iartă-mă că nu te mint!

Pe vremea mea (ce compromițător încep la 26 de ani!), băiatul alerga după fată. Pe vremea asta, aleargă cine mai poate, că de, de la atâta fast-food, ne-am levenit cu toții, și fizic vorbind, și sentimental.
Dar ce faci când tu, fată deșteaptă și hotărâtă, știi deja pe cine vrei și crezi că un anume băiat ți-ar fi bun? Are ceea ce cauți tu, mai lipsește doar să se îndrăgostească de tine. Eiiiii, aici e buba, cum faci asta în așa fel încât să nu-l sperii?
E greșit să îi spui tu că îți place de el? Să faci tu primul pas? Să arăți că în anul 2015, unei fete care știe ce vrea nu îi este frică de etichete, de faptul că ar putea fi interpretată greșit?
Sincer, chiar cred că acest curaj va fi apreciat. Dar, atenție, doar în primă fază: „Ia uite ce atitudine, ce fată curajoasă, nu e o momâie, ca cele 15 de dinainte”, va spune el.
Pentru ca, de la faza a doua până la penultima, în procent de 100%, băiatului să îi crească orgoliul așa cum cresc cozonacii făcuți cu făina Boromir, adică până dau pe dinafara Bucureștiului, fix așa!
Să fim sinceri până la capătul capătului, ne place să fim doriți, plăcuți, curtați. Chiar și de cei pe care nu îi suportăm, tot ne place! Ego-ul nostru este mai fericit decât a fost Iohannis când a fost ales președinte. Dar mai departe?
Norocosule, să știi că persoana care te place nu te va place până mori, dacă tu nu îi răspunzi la fel. Ea încearcă, se chinuie să se bage în orizontul tău, pe perioadă determinată sau nederminată, iar șederea să îi fie una dintre cele mai plăcute, evident.
Din păcate, în viață, față de filme și cărți, oamenii se hrănesc cu sentimentele sincere și vulnerabilitatea celorlalți și preferă să profite de bunătatea pe care i-o oferi necondiționat și gratis.
Gratis e cuvântul magic aici. Cum tu stai și te uiți la filme relaxat, iar undeva în lumea asta, cineva suspină după tine. Aceasta este definiția puterii căzute din cer.
Dar să revenim… e bine pentru tine ca fată să faci asta? Să mărturisești ce simți cu adevărat? Eu, victimă în situația de față, zic clar că da! Asumă-ți gândurile și sentimentele tale, dar atât. Trimite-i această „înștiințare” și retrage-te. Dacă va fi impresionat și te va admira, restul muncii el trebuie să o facă. Tu ți-ai făcut partea. Poți pleca în vacanță cu sufletul împăcat.
Iar acum să vă zic un secret. Până la urmă, se întâmplă ca în vacanță să întâlnești pe cineva care te apreciază mai mult decât îl apreciezi tu pe acel „norocos mofturos”. Și uite așa mai scrii o filă în povestea maturizării tale…
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.