Azi citesc blogul vechi
October 3, 2011
Parcul pentru oameni mari!
October 3, 2011

I-ai spune că o înşală?

Acum ceva vreme am fost pusă într-o situaţie foarte delicată: am descoperit că iubitul unei foarte bune prietene de-a mea o înşală cu altcineva. Am fost şocată să îi descopăr pe cei doi ţinându-se de mână, având în vedere că el i-a spus prietenei mele că este plecat din localitate într-o delegaţie. M-a mirat şi mai tare faptul că acesta era cu altcineva, deşi era împreună cu prietena mea de 2 ani, părând a avea o relaţie puternică şi stabilă.

După şocul iniţial prin care am trecut, au apărut o multitudine de întrebări în capul meu, una fiind însă mai pregnantă decât toate: să îi spun oare? Am pus în balanţă toate soluţiile şi toate elementele posibile, şi am ştiut că nu am de ales. I-am dat un telefon, am chemat-o la mine la un ceai şi i-am povestit ce s-a întâmplat. A fost distrusă când a aflat, probabil şi ea credea că totul este în regulă între ei doi. După ce s-a calmat, l-a sunat şi ea spus senină că trebuie să vorbească. Nu ştiu cum a decurs întâlnirea dintre ei doi, însă ştiu că s-au despărţit şi că nu mai vorbesc unul cu celălalt. Cel puţin ea nu vrea să mai audă de el, şi o înţeleg foarte bine. Deşi o văd de multe ori cu lacrimi în ochi sau cu ochii înroşiţi de plâns din cauza faptei lui, ştim amândouă că a luat decizia cea mai înţeleaptă. Mi-a fost greu într-adevăr să îi spun adevărul, însă cred că a suferit mai puţin acum decât pe viitor, având în vedere că ei plănuiau să se logodească.

Voi ce aţi face în această situaţie? I-aţi spune adevărul sau nu?

Sursă foto: askmrloverman.blogspot.com

Share

10 Comments

 1. Teo Grigorie says:

  Pentru mine a fost mereu o tema delicata. Acum spun ca i-as spune dar pusa in fata faptului cred ca as ezita. Asta ar insemna ca te pui intre ei si sunt muuulte fete care interpreteaza gresit.

 2. Catalina says:

  cel mai sigur da. pentru că așa e corect. da bine, nu trebuie să te bagi în relația altora că nu știi cum ajungi, cineva tot se va oftica pe tine. dar nu e vorba de tine, e vorba de un om drag ție care e luat de prost. mie una mi-ar plăcea să mi se spună și merg pe principiul că și altora 😀

 3. gabriela says:

  Si eu am ezitat sa ii spun si cand i-am zis, mi-a raspuns plangand : “credeam ca a incetat sa o mai vada”. Stia deja…

 4. Dli says:

  Si eu am avut acum aceasi problema. Am avut o amica foarte buna inca de la liceu si i-am prins prietenul cu altele mai exact. Era cam ciudat si cum stiu ce fata e amica evident ca i-am zis. Fata l-a iertat, iar urmatoarea data l-a prins chiar ea. A facut o criza de nervi si o depresie de a stat 6 luni in spital dar acum e bine intr-un sfarsit. Nu stiu daca din cauza mea sau ca l-a prins ea.

 5. Theo says:

  Depinde foarte mult si de fata. De ce i-as spune daca intr-un final tot el are o influenta mai mare asupra ei si o pacaleste spre o noua impacare? Cine cade atunci de fraier(a) la mijloc? 😀

 6. Se poate intampla si asta, insa tu iti faci datoria de prietena si ii oferi ei posibilitatea de a alege: ramane cu el si continua sa fie tratata jalnic sau se desparte de el, sufera, insa iti pastreaza demnitatea.

 7. Theo says:

  Cunosc o situatie de genul asta. Prietena mea i-a spus verisoarei ei despre povestea cu inselatul insa nu a putut sa o dovedeasca. Dupa vreo 3 luni de certuri, cei doi s-au impacat si prietena mea a fost acuzata de invidie 🙂 Exista si situatii unde poti pica la mijloc urat de tot. Cele doua fete nu isi mai vorbesc acum.

 8. Stiu si eu cazuri de genul acesta. Insa mi se pare trist sa faci asta. Eu nu as ierta asta niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.