Cum îi facem pe oameni să aibă grijă de dinții lor?
December 22, 2015
rautate
Ne întoarcem la răutate?
January 6, 2016

Tu știi dacă ai hipertensiune?

Amândoi părinții mei suferă de diabet și de hipertensiune de ani de zile. De aceea au în casă un aparat de măsurat tensiunea și unul pentru măsurat nivelul glicemiei, aparate pe care le folosesc în mod frecvent, pentru a-și putea controla aceste probleme neplăcute de sănătate. Tot de ani de zile mă bat și pe mine la cap (sunt părinți, cum să nu facă asta?) să îmi fac câteva teste simple, pentru a afla dacă sufăr și eu de aceste boli de cele mai multe ori apărute pe bază de stres sau genetic.

Și, evident că până de curând nu prea dădeam importanță hipertensiunii, considerând-o o boală specifică bătrânilor. Deh, când ești tânăr crezi că ai tensiunea ridicată doar când ți se aprind călcâiele după cineva, și nicidecum că ai putea avea probleme de sănătate. Și anii trec, fără ca noi să ne dăm seama ce îi facem ropriului corp și, sincer, fără să ne pese prea mult… până ce începem să resimțim puternic efectele negative ale hipertensiunii.

Când am aflat că peste patru milioane de români suferă de hipertensiune fără ca măcar să conștientizeze simptomele și că hipertensiunea este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, am început să cercetez mai mult pe această temă și să mă informez mai bine despre sănătatea mea.

Așa am dat de Sendo, un site specializat pe subiectul hipertensiune și aparate de măsurat tensiunea, de unde am aflat o mulțime de informații utile. Așa că, pentru 2016, mi-am pregătit un stil de viață mai sănătos, cu mai multă mișcare, mai puțin alcool, o dietă mai echilibrată cu mai multe fructe și legume și mai puțină sare, precum și o stare de fericire mai intensă. Da, în 2016 mi-am propus să alung stresul și să zâmbesc mai mult, să am mai multă grijă de mine și de sănătatea mea!

Și tot în 2016 vreau săam mai multă grijă și de părinții mei, care merită aparate performante de măsurat tensiunea, cum sunt cele japoneze de la Sendo, extrem de precise și ușor de utilizat. Sunt două modele, unul pentru braț și unul pentru încheietură, în funcție de preferințele personale ale fiecăruia.

Hipertensiunea nu are vârstă, dar poate opri de tot înaintarea în vârstă, dacă nu ai grijă de sănătatea ta la timp! Controlează-ți sănătatea și fii stăpân pe propriul corp!

Foto: resperate.com

Share
Andreea Ignat
Andreea Ignat
Sunt o femeie fericită, care își trăiește viața din plin, cu zâmbetul pe buze. Sunt mamă, blogger, om de comunicare și PR, iar ca pasiuni bifez cu mare plăcere scrisul și cititul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.