Mă sufoci!
April 6, 2011
Vreau o vacanță!
April 7, 2011

Happythankyoumoreplease

Mie, în general, îmi plac comediile şi filmele SF.  Cred că au rămas puţine filme care se încadrează în cele două categorii, din `90 încoace, pe care să nu le fi văzut. Multe dintre ele (nu toate), am remarcat că se învârt în jurul aceloraşi idei. Diferă protagoniştii, diferă decorul, dar, în mare, livrează acelaşi conţinut.

Filmul despre care vreau eu sa vă vorbesc acum, deşi catalogat drept comedie, iese puţin din tipare. E adevărat că temele pe care le abordează sunt cât se poate de banale: iubirea şi relaţiile dintre oameni au făcut şi-au să tot facă subiectul multor filme de-acum încolo. Un grup de tineri cu minţi deschise încearcă să se definească pe ei înşişi, poartă conversaţii, se pun în diverse situaţii, intră în conflicte pe care învaţă să le rezolve şi aşa mai departe. Nimic neobişnuit până aici.

Mesajul transmis, însă, e cu totul altceva: Happy, thank you. More, please. Ne  îndeamnă să fim recunoscători pentru lucrurile pe care le primim şi să cerem, întotdeauna, mai mult din ceea ce ne face fericiţi. Cu alte cuvinte, nu e nimic greşit în a fi ceva mai îngăduitori cu noi înşine atâta timp cât ştim să dăm şi noi ceva înapoi, chiar şi un simplu “mulţumesc”.

O comedie/dramă plină de poveţe, cu personaje în care mi-a fost uşor să mă regăsesc, cu o perspectivă pozitivă asupra lucrurilor, pe care v-o recomand cu drag.

Vizionare placută!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sG3qBqtX50o[/youtube]

Sursa foto

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.