Casă dulce casă … camera mea de cămin
September 17, 2010
Budinca mamei – gustul dulce al copilăriei
September 17, 2010

Accesoriile handmade: o modalitate drăguță de diferențiere

Cred că încăpățânarea asta cu diferențierea a început încă de când eram mică și îmi doream, de exemplu, colanți, așa cum aveau toate prietenele mele, iar mama mi-a luat colanți violet cu puncte roz. Erau colanți, dar erau altfel. Acum că am scris asta, îmi dau seama că nu ar fi tocmai cel mai potrivit exemplu, dar… suntem aici, noi între noi :).

Mi s-a spus de mai multe ori că o anumită rochiță, o anumită fustiță sau mai știu eu ce alt obiect vestimentar ”is so you”, ceea ce îmi place; înseamnă că mi-am format un stil. Nu prea sunt eu conștientă de acest stil, dar cred că implică multe culori :).

Cel mai mult sunt recunoscută după accesoriile handmade. Mergând pe ideea implementată de mama, eu port diverse accesorii care, dacă le privești în sensul lor pur, sunt la fel ca toate celelalte; adică sunt brățări, inele, cercei, broșe, pandantive. Numai că, de fapt, nu sunt deloc ca toate celelalte.

Acum aproximativ doi ani, am descoperit site-urile cu accesorii handmade și de atunci am rămas o mare împătimită. Atât de impătimită încât, dacă le-aș aduna, cred că măcar 10 kilograme de astfel de accesorii s-au plimbat cu Poșta Română între Iași și diverse orașe din România (pentru că nu știu de ce, dar cele mai frumoase accesorii handmade sunt făcute de persoane aflate la mulți kilometri distanță de Iași).

De la accesorii în forme abstracte, până la broșe în formă de Puca, broască țestoasă, purcel, broscuță, cercei cu fluturași, cu sandwich-uri, cu oi, cu bondari, cu Scufița Roșie, inele cu vaci, cu bombonele, cu biscuiți, brățări cu frunzulițe, cu ursuleți, cu albinuțe și câte și mai câte… toate stau cuminți la mine în dulăpior (special cumpărat pentru ele și devenit deja neîncăpător) și așteaptă să fie alese zilnic.

Trebuie să recunosc că cel mai bine mă simt atunci când aceste accesorii sunt intens admirate și privire celor din jur sunt însoțite și de afirmații precum ”numai la tine pot să văd așa ceva”. This is so me! 🙂

Sursa foto.

Share

8 Comments

 1. […] Accesoriile handmade: o modalitate drăguță de diferențiere Fri Sep 17, 2010 0:02 am Cred că încăpățânarea asta cu diferențierea a început încă de când eram mică și îmi doream, de exemplu, colanți, așa cum aveau toate prietenele mele, iar mama mi-a luat colanți violet cu puncte roz. Erau colanți, dar erau altfel. Acum că am scris asta, îmi dau seama că nu ar fi tocmai cel mai potrivit […] […]

 2. Andreea Marc says:

  De la tine am luat și eu pasiunea pentru bijuteriile handmade, motiv pentru care am și făcut acel magazin online pe Belva http://belva.ro/shop-2/bijuterii/

  Am enorm de mute bijuterii … normale, cumpărate din magazin. Le cântăresc și eu cu kilogramele. Însă nimic nu se compară cu un set de animăluțe sau cu bijuterii făcute la comandă. Pur și simplu radiezi de bucurie când le porți 🙂

 3. Ideea de a face bijuterii handmade pentru tine cred că este ideea viitorului în materie de bijuterii la femei. Deşi acum tendinţa este de comercializare, producătorii de materiale prime practic sunt în vârful profitului, ceea ce înseamnă că pe viitor multe femei vor face multe bijuterii, nu le vor mai vinde ci le vor purta ele.

  Deja e plin internetul cu tutoriale despre cum să îţi faci bijuterii şi cu “magazine” de bijuterii handmade.

  Apropo de magazinele astea, te invit să îl vezi şi pe al nostru 🙂
  http://jorjette.co.cc/handmade-jorjette/

 4. Ines Prodan says:

  Ar fi minunat dacă aș avea răbdarea și talentul de a-mi colecționa propriile bijuterii. Cum nu le am sau, cel puțin, nu am descoperit că le am, mă bucur de faptul că există alții care pot face asta pentru mine. Alții cum ar fi magazinul recomandat de tine :).

 5. MihaiVlad says:

  Zu&Za handmade.Zuza sunt eu, esti tu, suntem noi intr-o lume minunata de poveste. Zuza s-a nascut din pasiune pentru frumos, din dragoste pentru arta, din nevoia de a arata lumii intregi exprimarea dincolo de cuvinte a minunatelor si diversificatelor opere de arta si lucrari realizate de artisti, de minti extraordinare si de manute iscusite.
  Cred ca multe dintre noi femeile, ne identificam cu Zuza si nu o data, ci de multe ori, fie ni s-a spus: ”Esti o Zuza!”
  Cum nu ne dorim sa discriminam, am introdus in lumea noastra si barbatul, acel Zu cochet plin de viata, care isi admira Zuza…
  Zuza inseamna simplitate, frumos, dragoste, bucurie, trairi sufletesti. In magazinul nostru, banalul si realitatea nu isi gasesc locul.
  Te asteptam la Zuza sa-ti daruim o bucatica din lumea noastra minunata. http://zuzahandmade.ro

 6. Ines Prodan says:

  Mulțumim pentru comentariu, Mihai. De data asta, l-am aprobat. Totuși, data viitoare am aprecia dacă nu ar fi așa… sub formă de advertorial 🙂

 7. Miki says:

  Accesorii Hand Made pentru orice buzunar!!! Intrati aici http://www.facebook.com/profile.php?id=100001051561873 😡