Despre relaţia la distanţă
October 14, 2010
Ție cine ți-a schimbat viața?
October 14, 2010

Gogoşari în sos

Dragele mele Belve, dacă sunteţi ca furnicuţa gospodină din fabula lui La Fontaine şi  vă pregătiţi proviziile pentru iarnă, am pentru voi o reţetă extraordinară de gogoşari în sos. Îi puteţi servi la o masă festivă, alături de o friptură, cartofi prăjiţi sau în orice altă combinaţie doriţi.

Aveţi nevoie de 5 kg gogoşari, 1 borcan bulion, ½ l oţet, ½ l ulei, ½ kg zahăr, 2 linguri sare mare, foi de dafin şi piper după preferinţe.

Gogoşarii se spală bine, se curăţă de sâmburi şi se taie în bucăţi de grosimea unui deget. Într-o oală se prepară sosul amestecând ingredientele de mai sus, se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, după care se adaugă gogoşarii, lăsându-se pe foc încă 10-15 minute până se înmoaie.

Gogoşarii şi sosul se pun în borcane de 400ml sau 800ml, se închid ermetic şi se pun în cuptor la foc mic încă 5 minute.
Se învelesc într-o pătură şi se lasă la răcit.

Spor la treabă!


Share

2 Comments

  1. Brosu says:

    Mmmmm… este foarte gustos, am mai mâncat asemenea delicatesă!

  2. […] Ceapa, ardeiul şi şunca, tăiate cubuleţe se pun la călit într-o tigaie. Peste acestea se adaugă ouăle bine bătute şi amestecate cu brânza, măslinele şi puţină sare. Se întoarce cu grijă până se coace pe ambele părţi. O puteţi servi cu roşii, murături sau gogoşari în sos. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *