Cine a hotărât soarta părului întins?
October 24, 2016
barba
Barba – de la neglijență la virilitate
October 31, 2016

Generaţia Facebook

Despre tot ceea ce se întâmplă pe o reţea de socializare se vorbeşte mult. Se fac lucrări de disertaţie sau chiar sunt proiecte de cercetare la doctorat. Citim analize diverse, articole mici sau mari despre cum ar trebui să Nu sau ce ar trebui să Facem pe internet însă până la urmă, fiecare om care are un cont de facebook, instagram sau twitter face ceea ce îşi doreşte.

De pe margine văd lucruri care îmi plac, oameni fericiţi şi familii deloc obosite. Imaginile care se perindă pe ecranul din faţa mea îmi aduc întodeauna o realitate care rămâne doar virtuală. Deseori oamenii pe care i-am admirat pe facebook, mi-au provocat un disconfort teribil când i-am cunosc în viaţă de zi cu zi. Mamele fericite şi mândre de copii lor sunt de fapt, obosite şi îşi doresc în secret o vacanţă prelungită fără cel mic. Soţi care fac suprize pentru soţii sub forma de status-uri sunt capabili de doar atât căci în viaţă reală abia le cumpără o floare sau au tot felul de iubițele prin cluburi sau prin apartamentele prietenilor burlaci.

Lumea nu s-a schimbat ci viteza cu care trăim a luat amploare. Trăim intens, fascinaţi de imagini şi de o falsitate în care ne îmbrăcăm zilnic. Ea e dezamăgită şi suferindă, el crede că nu va găsi niciodată o iubită care să vrea doar bunătatea sufletului şi nu excursii în Maldives. Familii ce se prefac că zâmbesc la poză doar pentru ca ceilalţi să îi invidieze.

Trist e că nu ne dăm seama că ne-am pierdut demult sufletul. Nu mai ştim ce înseamnă umilinţă, decenţă, sinceritate sau admiraţie pentru propria persoană. Nu e trist însă pentru ceilalţi ci pentru noi înşine. Rămânem persoane goale, fără conţinut într-o permanentă căutare şi sete de material şi haine noi. Nici măcar când ne confruntăm cu o dificultate sau o problemă nu mai ştim dacă suferim pentru că ne doare sau pentru că vrem sute de comentarii de părere de rău de la oamenii pe care nu i-am privit niciodată în ochi.

Cât din tine ai lăsat până acum pe facebook şi cât ai păstrat pentru ora târzie din noapte în care stai liniştită într-un colţ de casă şi te gândeşti la cine eşti, ce poţi face şi ce îţi datorezi? Şi de câte ori ai păstrat aceste întrebări pentru tine şi nu le-ai transformat într-un status cu feeling motivated?

Sursă foto: huffingtonpost.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.