De ce îmi este frică să fac copii
June 1, 2014
Vor femeile să fie salvate?
June 6, 2014

Fii patriotă, procrează!

2014 va fi al 22-lea an consecutiv de declin populațional. Practic, anul acesta vom avea aceași populație ca acum 45 de ani. Acest fenomen se datorează partial emigrării, dar și numărului mai mare de decese față de nașteri.

În România din trei gravide, două nasc și una avortează. 2013 a fost anul cu cele mai puține nașteri de când există statul român modern. În 2014 se prevede că numărul de nașteri va fi mai mic.

Specialiștii consideră că două fenomene opuse acționează în favoarea declinului nașterilor.

Pe de o parte, cu cât o societate devine mai educată și cu o calitate a vieții mai ridicată, cu atât scade numărul nașterilor. Cuplurile se concentrează pe construirea și menținerea unei cariere mai mult decât pe creșterea  unui număr mare de copii, așa cum se întâmplă în țările și culturile subdezvoltate. Mai mult, o educație sporită presupune nu numai măsuri de contracepție eficiente dar și realizarea faptului că un număr mare de copii înseamnă o distribuire a atenției și resurselor ineficiente pentru producerea de membri productivi ai societății (adică nu ai timp și bani să-i crești ca lumea).

Fenomenul opus este lipsa banilor, sărăcia globală cauzată de criză și nu numai. Mai puțini bani înseamnă mai puține resurse pentru progenituri. Lipsa banilor presupune lipsa planificării familiale, lipsa contracepției, lipsa dorinței de a împărți puținul pe care îl avem cu un copil. Nici nu este dorită o creștere populațională foarte mare pe timp de criză. Dar nici să fim pe minus pentru că, pe termen lung, cine va aduce „cănuța cu apă” numărului îngrijorător de bunici din țara asta?

Un alt efect răsunător al lipsei fondurilor este numărul de morți infantile în România, dublu față de media UE. Morțile neonatale ocupă locul întâi, datorate malformațiilor și a nașterilor premature. În schimb România se află pe primul loc în lume la rata deceselor cauzate de pneumonie, conform Organizației Mondiale ale Sănătății. Motivul? Vaccinul anti-pneumococic se plătește și numai 2% din părinți au fondurile necesare. Iarna trecută a marcat anunțarea includerii acestui vaccin în schema gratuită, dar, ca de obicei, între promisiuni și realitate este drum lung.

Mai mult, există momentan un fenomen mondial de refuz al vaccinării. Mișcarea, inițiată de niște imbecili din Statele Unite (de unde altundeva?) promovează NUMAI informații FALSE. Ei cred că vaccinurile nu sunt eficiente, ei cred că bolile pentru care există vaccin nu sunt mortale, ei cred că „infecția naturală” este mai bună ca vaccinul, ei cred că vaccinul ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) dă autism. Știința ȘTIE că toate aceste credințe sunt false. Rezultatele acestui cult (pentru că nu pot să-l denumesc altfel) sunt devastatoare, negând 300 de ani de progres și crescând alarmant numărul de morți infantile.

Dacă ai o locuință și un venit stabil, ar fi momentul să faci un copil. Niciodată nu va fi momentul potrivit dar mai rău decât acum eu cu greu îmi imaginez că se poate. Iar dacă nu-l faci pentru tine, fă-l pentru România! Și nu uita să-l vaccinezi. 

Documentează-te aici:

Sursa foto: GettyImages

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.